Şehit uzmanın yürek yakan askerlik seçimi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-14-2012 (20:02)   Son Mesaj: 11-14-2012 (20:02)    Cevap: 0    Gösterim: 342  

    11-14-2012

    Şehit uzmanın yürek yakan askerlik seçimi

    Şehit uzmanın yürek yakan askerlik seçimi
    Şehit uzmanın yürek yakan askerlik seçimi

    Geçen hafta Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit düşen Yozgatlı Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın, kanser hastası annesini tedavi ettirmek için askerlik mesleğini seçtiği ortaya çıktı.

    Geçen hafta Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit düşen Yozgatlı Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın, kanser hastası annesini tedavi ettirmek için askerlik mesleğini seçtiği ortaya çıktı. Maddi durumu yerinde olmayan işçi bir babanın üç evladından biri olan Seyit Yalçın, Niğde Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü kazandığı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini tamamlayamadığı öğrenildi. Kanser hastası olan annesinin tedavi ettirmek ve ailesinin geçimini sağlamak için askerlik mesleğini seçen Yalçın, aldığı maaşın büyük bir bölümünü ailesine gönderdi. Geçen hafta PKK Terör örgütü üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen Seyit Yalçın'ın annesi Şükran Yalçın," Yiğidim belinde tabancayla gelince gururlanıyordum, ben oğlumu askeriyeye vermiştim. Oğlum annesi babası için canını verdi aslanım " dedi.

    Babası Bayram Yalçın da oğlu ile şehit olmadan iki gün önce telefonda görüştüğünü belirterek, ''Anneme iyi bak baba dedi. Helalleştik. Oğlum Allah'a emanet ol dedim" diye konuştu.

    Teyzesi Bircan Hasgül,"Seyit, 'annem sana emanet teyze, ben annem için buralardayım' dedi. 'O mesleği annem-babam fakir olduğu için seçtim' dedi Annesi yarın ameliyata girecek, ölürse Seyit'in yanına gider, ölmezse biz bakarız, Seyit'in emaneti annesi" şeklinde konuştu.

    Kardeşi Cihat Yalçın, "Ağabeyim Allah'ın sevgili kuluymuş ki vatan uğruna şehit oldu. Vatan sağolsun" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: İHA





    Şehit uzmanın yürek yakan askerlik seçimi Yorumları