Helikopterin düştüğü bölgede inceleme   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 11-11-2012 (08:36)   Son Mesaj: 11-11-2012 (08:36)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    11-11-2012

    Helikopterin düştüğü bölgede inceleme

    Helikopterin düştüğü bölgede inceleme
    Helikopterin düştüğü bölgede inceleme

    Pervari ilçesinde 17 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan helikopter kazasının yaşandığı Köprüçay köyünün güneyinde gün boyu askeri hareketlilik gözlendi.

    Pervari ilçesinde 17 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan helikopter kazasının yaşandığı Köprüçay köyünün güneyinde gün boyu askeri hareketlilik gözlendi. Pervari'nin Köprüçay köyünü 10 kilometre geçtikten sonra araçlarını yolda bırakarak, 4 kilometre sarp ve kayalık bir yamaca tırmanan AA muhabirleri, cenazelerin enkazdan çıkarılmasına tanıklık etti.

    Özel harekat timlerini taşıyan helikopterin, iniş yapacağı alanı yoğun sis nedeniyle fark edemeyerek 500 metre ileride ''beyaz kayalıklar'' diye bilinen kaya kütlesine çarparak daha aşağıdaki bir noktaya yuvarlanmış olduğu gözlendi.

    Olay anında takviye ekipleri indirmesi ve kendilerini birliklerine götürmesini bekledikleri helikopterin düştüğünü gören timlerin olayın şokunu yaşadıkları görüldü.

    Bu arada helikopterdeki cenazeleri enkazdan çıkarmak için bölgeye her biri 13 askerden oluşan timleri taşıyan çok sayıda Skorsky helikopter de iniş yaptı.

    Kendilerine destek vermek üzere gelen arkadaÅŸlarını kazada kaybeden askerler de cenazelerin taşınmasına yardım etti. Bazı askerlerin, ceset torbalarına konulan cenazeleri helikopterlerin bulunduÄŸu alana taşımaları sırasında zor anlar yaÅŸadığı dikkati çekti.Â*Güvenlik güçleri, çok geniÅŸ bir alana yayılan helikoptere ait parçaları toplama çalışması da yürüttü.

    Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırılan 17 şehit cenazesinin otopsi yapılmak üzere Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi.

    -Askeri savcı inceleme yaptı-

    Öte yandan helikopter kazasıyla ilgili olarak Diyarbakır'dan bir askeri savcı, Siirt'e giderek olay yerinde inceleme yaptı.Â*Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili idari ve adli soruÅŸturma baÅŸlatıldığını açıklamıştı.

    Kaynak: AA





    Helikopterin düştüğü bölgede inceleme Yorumları