Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 11-11-2012 (08:32)   Son Mesaj: 11-11-2012 (08:32)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    11-11-2012

    Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık

    Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık
    Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık

    Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli olduğunu söyleyerek, iki kardeşi devlet memuru yapma vaadiyle 20 bin lira dolandırdığı ileri sürülen kişi yakalandı.

    Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli olduğunu söyleyerek, iki kardeşi devlet memuru yapma vaadiyle 20 bin lira dolandırdığı ileri sürülen kişi yakalandı. Konya'da yaşayan Rauf ve İdris G. kardeşler, özel güvenlik sertifikası almak için gittikleri kursta, Aydemir Y. (28) ile tanıştı.

    MİT'te görev yaptığını, bu kimliğini gizlemek için sertifika almak istediğini belirten Aydemir Y; Rauf G. ile İdris G'ye ''Sizi devlet memuru yapabilirim'' dedi.

    İki kardeşin 20 bin lirasını alan Aydemir Y, bir süre sonra kardeşlerden İdris G'yi, iş bulduğunu belirterek Rize'ye gönderdi. Burada kiraladığı evde işe başlama gününü bekleyen İdris G, şüphelinin kendisini sürekli farklı bahanelerle oyalaması üzerine polise başvurdu.

    Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Meram ilçesindeki bir markette çalışan Aydemir Y'yi gözaltına aldı.

    Üzerinden sahte MİT kimliği çıktı

    Üzerinde sahte MİT kimliği bulunan Aydemir Y'nin ilk ifadesinde, ''Ben kimseyi dolandırmadım. MİT kimliğini de orada görev yapma arzum olduğu için yanımda taşıyorum'' dediği öğrenildi.

    Şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

    Kaynak: AA





    Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık Yorumları