15 körfez ülkesinden Sakarya'ya yakın takip   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 11-10-2012 (20:15)   Son Mesaj: 11-10-2012 (20:15)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    11-10-2012

    15 körfez ülkesinden Sakarya'ya yakın takip

    15 körfez ülkesinden Sakarya'ya yakın takip
    15 körfez ülkesinden Sakarya'ya yakın takip

    Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libya'nın aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarı, Sakarya'nın yatırım ve turizm alanlarını gezdi.

    Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libya'nın aralarında bulunduÄŸu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarı, Sakarya'nın yatırım ve turizm alanlarını gezdi. Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi öncülüğünde,Â*Anadolu Ajansı (AA), Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü ileÂ*Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) iÅŸbirliÄŸiyleÂ*düzenlenen gezi organizasyonu kapsamında büyükelçi ve maslahatgüzarlar, Akyazı ilçesindeki yöresel kahvaltıda bir araya geldi.

    Misafirler Kuzuluk Termal Tesisleri'nde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) uzmanlarından Doğu Marmara ve Sakarya'nın yatırım ve turizm potansiyeli konusunda brifing aldı.

    Sakarya Kültür Turizm Konseyi Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, brifing öncesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen öncülüğünde 5 yıl önce başlatılan ''Marka Şehir Sakarya'' çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    Sakarya'da daha önce gezi yazarlarını ve turist rehberlerini ağırladıklarını hatırlatan İslam, ''Bu, ikinci çalışmamız. Davetlimiz olarak şehrimize gelen Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin büyükelçileri bizimle birlikte. Bu etkinliği çok önemsiyoruz, Sakarya açısından büyük önemi var. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde yaşayan insanların çok sevebileceği özelliklere sahip bir bölge'' diye konuştu.

    İslam, Sakarya'yı tanıtmak istediklerini belirterek, Ortadoğu'da ve Körfez ülkelerinde cazibe merkezi olmayı arzu ettiklerini vurguladı.

    -''Güzel bir başlangıç olacağına inanıyoruz''-

    Misafir büyükelçilerin bir bölümünün Doğu Marmarayı tanıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Hatta kardeş şehir olmak isteyenler var ama biliyoruz ki bu gezi onlara Sakarya'nın turistik özelliklerini, yatırım imkanlarını, fırsatlarını, yeraltı, yerüstü imkanlarını ve güzelliklerini daha yakından tanıma imkanı verecek. Bu ilişkiler daha sonra detaylı görüşmelerle devam edecek. Güzel bir başlangıç olacağına inanıyoruz.

    Bizden desteğini eksik etmeyen Sayın valimize, çok değerli Cumhurbaşkanı Genel Sekreterimize, Doğu Marmara kalkınma Ajansı'na (MARKA), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na (SATSO), Anadolu Ajansı'na, kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza, özellikle de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Bey'e de teşekkür ediyorum.''

    Misafir grup, brifingin ardından Tasavvuf Musikisi Kültürünü Tanıtma, Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği'nde (TEKDER) semazenlerin gösterisini büyük ilgiyle izledi.

    Grup, Karasu ilçesinde inşaatı devam eden limanın şantiyesini de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

    Kuveyt, Somali, Sudan, Katar, Libya, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan büyükelçileri, yarın Taraklı, Sapanca ve Geyve ilçelerini ziyaret edecek.

    Â*

    Kaynak: AA





    15 körfez ülkesinden Sakarya'ya yakın takip Yorumları