Polis operasyonu, eylemi engelledi   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 11-09-2012 (00:21)   Son Mesaj: 11-09-2012 (00:21)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    11-09-2012

    Polis operasyonu, eylemi engelledi

    Polis operasyonu, eylemi engelledi
    Polis operasyonu, eylemi engelledi

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristin defin işleminde provokatif eylemlere fırsat vermemek için operasyon başlatan polis ekipleri, çok sayıda molotofkokteyli, el yapımı bomba ve havai fişek ele geçirdi.

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristin defin işleminde provokatif eylemlere fırsat vermemek için operasyon başlatan polis ekipleri, çok sayıda molotofkokteyli, el yapımı bomba ve havai fişek ele geçirdi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, terörist cenazesi defin işleminde eylem hazırlığında olan gruba müsaade edilmediği belirtildi. Açaklamada, "Hakkari ili Şemdinli ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen, PKK/KCK terör örgütü mensubu Hevidar kod isimli Zarife Soylu'nun Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Ulutürk Mezarlığı'na defin işlemi gerçekleştirilirken herhangi bir olumsuzluk ve provakatif eylem olmaması için ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerce operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 11 adet kullanıma hazır molotof kokteyli, 4 adet kullanıma hazır el yapımı bomba ve 6 adet kullanılmak üzere eldiven ele geçirilmiştir. Defin işleminin yapılacağı gün ise ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan özverili ve duyarlı çalışmalar neticesinde 9 adet 16'lı havai fişek rampası ele geçirilmiştir" denildi.

    EYLEME SÜRÜKLENECEK ÇOCUKLAR POLİS İLE OYUN OYNADI
    Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada müzahir kitle tarafından ortamı germek ve kaos ortamı oluşturmak için çocukların defin alanına ve çevresine toplayarak taş attırılmak istendiği belirtildi. Açıklamada, "Taş attırmak için toplatılan çocuklar Bismil İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir tarafından bir bölgeye çağrılmıştır. İlçe Emniyet Müdürü Demir, çocuklar ile bir süre sohbet ederek onlara çeşitli oyuncaklar dağıtıp oyun oynamalarını sağlamış ve olayların büyümesini önlemiştir" ifadeleri kullanıldı.

    Kaynak: İHA





    Polis operasyonu, eylemi engelledi Yorumları