Kış lastiği önerisi yönetmelik oldu   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 11-09-2012 (00:21)   Son Mesaj: 11-09-2012 (00:21)    Cevap: 0    Gösterim: 616  

    11-09-2012

    Kış lastiği önerisi yönetmelik oldu

    Kış lastiği önerisi yönetmelik oldu
    Kış lastiği önerisi yönetmelik oldu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kış Lastiği önerisinin yönetmelik haline gelmesini 'Büyük faydası olacak, çok önemli bir adım' sözleriyle değerlendirdi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kış Lastiği önerisinin yönetmelik haline gelmesini 'Büyük faydası olacak, çok önemli bir adım' sözleriyle değerlendirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan ve 12 Kasım'da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre, ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçen kış yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan kazalar üzerine "Kış lastiği takmak zorunlu hale gelmeli. İstanbul'da karlı havalarda yaşadığımız trafiğin temelinde lastik sorunu olduğunun altını çizmek istiyorum ' demişti.

    Topbaş, Eylül ayında yaptığı açıklamada da, 'Aracı olanlar bu konuda kış gelmeden gerekli hazırlıkları yapmalı, yönetmelik çıktıktan sonra araçlara kar lastiği zorunluluğu gelecek ve zincir şartı kalkacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

    Topbaş, yeni yönetmeliği " Kazaları önleme adına önemli bir adım" sözleriyle değerlendirdi. Yeni uygulama sayesinde yollara zarar veren zincirler yerine daha medeni ve daha iyi sonuç veren kar lastiği kullanılacağını belirten Topbaş, "Kar lastiğinin, zincire göre daha medeni bir yaklaşım" olduğuna da dikkat çekti.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul trafiğinde aynı anda pek çok noktada trafik kazaları meydana geldiğini ve bu kazalar nedeniyle kapanan şeritler yüzünden trafiğin aksadığını hatırlatarak "Şehre saygı ve insana saygı" olursa sorunların çok daha kolay çözüleceğini belirtti.





    Kış lastiği önerisi yönetmelik oldu Yorumları