CHP'den tabutlu eylem   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 11-09-2012 (00:18)   Son Mesaj: 11-09-2012 (00:18)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    11-09-2012

    CHP'den tabutlu eylem

    CHP'den tabutlu eylem
    CHP'den tabutlu eylem

    CHP Kumluca İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen gösteride, üzerinde ''Çiftçinin ruhuna Fatiha'' yazılı tabut taşındı.

    CHP Kumluca İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen gösteride, üzerinde ''Çiftçinin ruhuna Fatiha'' yazılı tabut taşındı. CHP Kumluca İlçe Teşkilatı'nca ilçedeki toptancı halinde sera ürünlerinin fiyatının düşük olması nedeniyle yapılan gösteriye CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, partililer ve çiftçiler katıldı.

    Parti otobüsünün üzerinden konuşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, AK Parti iktidarının ve Başbakanın Antalya'da, Kumluca'da çiftçinin sesini duyması gerektiğini, aksi takdirde çiftçilerin, siyasi iradeyi cezalandıracağını söyledi.

    Türkiye'de sadece Kumluca'da, Antalya'da değil ülkenin her bir köşesindeki çiftçilerin büyük sorunları olduğunu ileri süren Acar, Karadeniz'de fındık üreticisinin ürününü denize döktüğünü, ancak Karadeniz çiftçisinin yine de AK Parti'ye oy verdiğini kaydetti.

    Türkiye'nin başta komşuları olmak üzere tarım ürünü ihraç ettiği ülkelerle arasında büyük sorunlar olduğunu savunan Acar, 2002 yılında 4 kilo buğday ile bir litre mazot alınabildiğini, ancak bu gün 8 kilo buğdaya ancak bir kilo mazot alındığını söyledi.

    İl Başkanı Devrim Kök de çiftçinin durumunun çok kötü olduğunu, kendilerinin ziyaret ettikleri, görüşüp dertlerini dinledikleri çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıdan durumlarını bile anlatma gereğini duymadıklarını söyledi.

    AK Parti'nin iktidara gelirken ''Hayaldi gerçek oldu'' sloganını kullandığını belirten Kök, ''AK Parti'nin sadece tarıma değil yargıya, güvenliğe, birçok kuruma baskı ve dayatma yaptı'' dedi.

    Konuşmaların ardından ''Çiftçinin ruhuna Fatiha'' yazılı tabutu alarak toptancı hali dışına kadar omuzlarında taşıyan katılımcılar, burada tabutun üzerine fiyatının düşük olması nedeniyle satılamadığını söyledikleri salatalık döktü.

    Gösteriye katılanlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

    Kaynak: AA





    CHP'den tabutlu eylem Yorumları