Füle'nden Zana'ya 'açlık grevleri' mektubu   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 11-09-2012 (00:21)   Son Mesaj: 11-09-2012 (00:21)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    11-09-2012

    Füle'nden Zana'ya 'açlık grevleri' mektubu

    Füle'nden Zana'ya 'açlık grevleri' mektubu
    Füle'nden Zana'ya 'açlık grevleri' mektubu

    AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, Türkiye'deki açlık grevleri ile kendisine mektup yazan Leyla Zana'ya yanıt verdi.

    AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, Türkiye'deki açlık grevleri ile kendisine mektup yazan Leyla Zana'ya yanıt verdi. Mektubunda, Zana'nın kendisini Türkiye'deki açlık grevleri ile ilgili bilgilendiren mektubuna teşekkür eden Füle, Zana'ya PKK terörü yüzünden hayatların kaybedildiği şu dönemde Kürt sorununa barışçıl bir çözüm bulunması yolunda aldığı sorumluluk ve oynadığı rol için teşekkür ettiğini ifade etti. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

    "Açlık grevlerini yakından takip ediyorum ve grevi yapanların sağlık durumu benim için büyük endişe kaynağıdır. Bunu yapanlara kendi sağlıklarını ve hayatlarını tehlikeye atmamaları çağrısında bulunuyorum. Sayın Davutoğlu'na da ilettiğim gibi, grevi yapan mahkumların sağlık gözetimlerinin, insan hakları ve uluslararası standartlarda tutulması gereklidir. Güneydoğu'nun kültürel ve ekonomik kalkınma kadar barışa, demokrasi ve istikrara ihtiyacı vardır. Bu da ancak bölgedeki insanlar için sosyal ekonomik ve kültürel hakların genişletilmesi yönünde ortaklaşa uyum içerisinde alınacak somut kararlar ve atılacak adımlar ile mümkündür. Bu sebepledir ki 5 Kasım'da hükümetin mahkemelerde savunma için anadil kullanımı konusundaki açıklamalarını memnuniyetle karşılıyorum. Bunun yasalaşması ve uygulamasını da görmek için sabırsızlanıyorum."

    Kaynak: İHA





    Füle'nden Zana'ya 'açlık grevleri' mektubu Yorumları