Bakan Eroğlu'nun Terkos hassasiyeti   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 11-02-2012 (17:23)   Son Mesaj: 11-02-2012 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    11-02-2012

    Bakan Eroğlu'nun Terkos hassasiyeti

    Bakan Eroğlu'nun Terkos hassasiyeti
    Bakan Eroğlu'nun Terkos hassasiyeti

    Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanıyla ilgili kendisine ulaşan bir sorun olmadığını belirterek, "Terkos'u feda edemeyiz. İstanbul'u en iyi bilen kişi olarak ben söylüyorum; kimse merak etmesin" dedi.

    Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanıyla ilgili kendisine ulaşan bir sorun olmadığını belirterek, "Terkos'u feda edemeyiz. İstanbul'u en iyi bilen kişi olarak ben söylüyorum; kimse merak etmesin" dedi. Aydın'da düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık eden Bakan Eroğlu, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının Terkos Gölü ve bölgedeki su havzalarına zarar vereceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. Terkos Gölü'nün İstanbul'un en önemli su kaynağı olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, hatta şuanda Istıranca Derelerinin de göle akmakta olduğunu söyledi. Havalimanı projesinin uygulanması halinde havzanın korunmasına azami dikkat edileceğini belirten Eroğlu, "Şuan da bu konuyla ilgili ortada bir sorun yok. Proje Ulaştırma Bakanlığına ait bir çalışma. Ulaştırma Bakanlığı, bizimle bu konuda görüşecek ve içme suyu havzalarını kesinlikle koruyacağız. Bundan kimsenin terettüdü olmasın. Terkos'u feda edemeyiz. Zaten açıklama genel bir tabirde yapıldı" diye konuştu.

    Böyle konuların ayaküstü konuşulamayacağını ve konunun mutlaka incelenmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Öyle fotoğrafa bakılarak konuşulmaz. Koordinatlar belli olur, oturur inceleriz. Bölgede eski maden ocakları falan da var ve denize yakın bir bölge. Bildiğim kadarıyla bölge içme suyu havzalarının dışında bir bölge. İçme suyu havzasının dışında ise bir mahsuru yok ama içme suyu havzasının içerisindeyse o zaman oturup konuşacağız. Zaten Ulaştırma Bakanlığımız bu gibi konularda bizimle sürekli temas halinde oluyor. Birlikte en uygun çözümü buluyoruz. İstanbul'u en iyi bilen kişi olarak ben söylüyorum; kimse merak etmesin"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının Avrupa yakasındaki Terkos Gölü'ne yakın bir bölgede inşa edileceği açıklamıştı. Başkan Topbaş'ın havalimanının nereye yapılacağı yönündeki tartışmaları sonlandırmasının ardından projenin İstanbul'un en büyük su kaynağı olan Terkos Gölü ve bölgedeki su havzalarına zarar vereceği iddiası ortaya atılmıştı.

    Kaynak: İHA





    Bakan Eroğlu'nun Terkos hassasiyeti Yorumları