'Açlık grevine destek' eyleminde geniş önlem   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-31-2012 (03:27)   Son Mesaj: 10-31-2012 (03:27)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    10-31-2012

    'Açlık grevine destek' eyleminde geniş önlem

    'Açlık grevine destek' eyleminde geniş önlem
    'Açlık grevine destek' eyleminde geniş önlem

    Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman ile bazı ilçelerde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara, polis müdahale etti.

    Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman ile bazı ilçelerde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara, polis müdahale etti. BDP ile bazı sivil toplum kuruluşlarının ''Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla'' yaptığı çağrılar üzerine bazı iş yerlerinin kapalı olduğu Diyarbakır'da, güvenlik güçlerince özellikle E Tipi Cezaevi önünde yoğun güvenlik önlemi alındı.

    Uyarılara rağmen cezaevi çevresindeki ara sokaklarda toplanan gruplar, polise taş, havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Güvenlik güçleri, izinsiz gösteri yapanlara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Özellikle Bağlar ilçesinde süren izinsiz gösterilerde, kepenkleri açık olan iş yerleri ve bazı okullar taşlandı.

    Öte yandan olaylar sırasında sokakta zor anlar yaşayan bazı vatandaşlar, polis ekipleri tarafından evlerine götürüldü.

    Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları ile minibüsler kontak kapatma eylemi yaptı. Yollarda kalan vatandaşlar, iş yerlerine gidemedi. Çöplerin de toplanmadığı kentteki gerginlik nedeniyle vatandaşların büyük çoğunluğu evlerinden çıkmamayı tercih etti.

    Mardin

    Mardin BDP İl Başkanlığı'ndan AK Parti binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Önlem alan polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruba dağılması yönünde uyarılar yaptı.

    Uyarı üzerine yürümekten vazgeçen grup, oturma eyleminin ardından dağıldı.

    Nusaybin, Kızıltepe, Mazıdağı, Derik ve Dargeçit ilçelerinde ise iş yerlerinin çoğunluğu açılmadı. Midyat ilçesinde ise vatandaşların iş yerlerini açtığı gözlendi. Özellikle Midyat'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Bulvarı, Gümüşçüler Çarşısı esnafı, eylem kararına uymayarak iş yerlerini açtı.

    Nusaybin'de yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Çıkan olaylarda başına taş isabet eden 1 polis memuru ve vücutlarına gaz fişeği isabet eden 2 kişi yaralandı.

    Siirt

    Siirt kent merkezinde esnafın çok büyük bir bölümü sabah saatlerinden itibaren iş yerlerini açtı. Ancak BDP il binası çevresi ile çevre mahallelerdeki bazı iş yerlerinin kapalı olduğu gözlendi.

    Kentte şehir içi ve şehirler arası ulaşımın normal bir şekilde işlediği görülürken eğitimde herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

    Emniyet güçleri, kentteki ana cadde ve meydanlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Batman

    Toplu taşıma araçlarının kontak kapatmadığı Batman'da, iş yerlerinin ise çoğunlukla kapalı olduğu gözlendi.

    Akşam saatlerine doğru Yılmaz Güney Sineması önünde toplanan bir grup BDP'li, AK Parti binasına yürüyerek siyah çelenk bırakmak istedi. Polis tarafından durdurulan grup, çöp konteynerlerini çekerek yolu trafiğe kapattı. Polis ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlarla müdahale ederek yolu trafiğe açarken, göstericiler taşlarla polise saldırdı. Tazyikli suyla yapılan müdahalede göstericiler ara sokaklara kaçtı.

    Şırnak

    Şırnak'ta, sabah saatlerinde BDP binası önünde toplanan bir grup, Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan grup, polisin yaptığı uyarı anonslarına rağmen dağılmayınca polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Kepenklerin kapalı olduğu Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde de caddelere barikat kuran göstericilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

    Polisin olaylara müdahalesi sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

    BDP'den açlık grevi açıklaması BDP Silvan ilçe başkanlığı, cezaevlerinde 49 gündür süresiz açlık grevinde bulunan mahkumların taleplerinin yerine getirilmesi için basın açıklaması yaptı.

    Açlık grevinde BDP'lileri şok edecek gelişme Van F Tipi Cezaevi'nde tutukluların başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde 182 kişinin eylemlerine son verdiği belirtildi.

    Kaynak: AA





    'Açlık grevine destek' eyleminde geniş önlem Yorumları