Vatan Caddesi'nde Cumhuriyet coşkusu   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 10-29-2012 (14:38)   Son Mesaj: 10-29-2012 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    10-29-2012

    Vatan Caddesi'nde Cumhuriyet coşkusu

    Vatan Caddesi'nde Cumhuriyet coşkusu
    Vatan Caddesi'nde Cumhuriyet coşkusu

    İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi olan Vatan Caddesi'ndeki törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Törene Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, coşku dolu anlar yaşadı.

    İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi olan Vatan Caddesi'ndeki törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Törene Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, coşku dolu anlar yaşadı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Tören başlamadan önce cadde trafiğe kapatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı caddede belirlenen yerlere arama noktaları kuruldu. Vatandaşlar arandıktan sonra etkinliğin yapılacağı yere alındı. Caddedeki bayram kutlamaları İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun gelmesiyle başladı.

    Vali Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman askeri araca binerek halkın bayramını kutladı. Daha sonra üst düzey yetkililer protokoldeki yerini aldı. Askeri bando da tören boyunca konser marş çalmaya devam etti. İstiklal Marşı ile birlikte Türk bayrağı göndere çekildi.

    Daha sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Cumhuriyet'in 89. yılını kutladıklarını ifade eden Mutlu, "Ulusumuz 29 Ekim 1923 yılında yeni Türkiye devletinin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir. 89. şeref yaşına ulaşan Cumhuriyet rejimi Türk'ün tabiat ve şiarına en uygun rejimdir. Millet iradesi ile gurur duyarak devletimizin geleceğe daha güçlü adımlarla taşınması için çaba sarf edeceğiz." diye konuştu.

    Mutlu'nun konuşmasının ardından bir öğrenci şiir okudu. Törende şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan öğrencilere Vali Mutlu ödüllerini takdim etti.

    Tören halk oyunları gösterileri ile devam ediyor.







    Vatan Caddesi'nde Cumhuriyet coşkusu Yorumları