Kurbanlıklar yarın İstanbul'a giriyor   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:07)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:07)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    10-10-2012

    Kurbanlıklar yarın İstanbul'a giriyor

    Kurbanlıklar yarın İstanbul'a giriyor
    Kurbanlıklar yarın İstanbul'a giriyor

    Kurbanlıklar yarından itibaren İstanbul'a giriş yapabilecek. İstanbul genelindeki Kurban Satış ve Kesim Yerleri belirlendi, teknik ekiplerce denetim ve kontroller yapıldı.

    Kurbanlıklar yarından itibaren İstanbul'a giriş yapabilecek. İstanbul genelindeki Kurban Satış ve Kesim Yerleri belirlendi, teknik ekiplerce denetim ve kontroller yapıldı. İstanbul'da, bu yılki Kurban Bayramı hazırlıkları Ağustos ayında başladı. Uygulamalar, Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca alınan kararlar çerçevesinde yapılacak.

    Çalışmalar kapsamında, 17 Eylül'den itibaren İstanbul genelindeki Kurban Satış ve Kesim Yerleri belirlendi, teknik ekiplerce denetim ve kontroller yapıldı.

    6 ekiple yapılan bu denetimlerde, 2012 Kurban Tebliği'ne uygunluk konusunda değerlendirme yapılarak; İstanbul genelinde 39 adet Kurban Satış Yeri, 345 adet Kurban Kesim Yeri ve 101 adet de Kurban Satış ve Kesim Yeri belirlendi.

    Avrupa Yakası'nda: 28 adet Kurban Satış Yeri,

    305 adet Kurban Kesim Yeri,
    32 adet de Kurban Satış ve Kesim Yeri.

    Anadolu Yakası'nda: 11 adet Kurban Satış Yeri,

    40 adet Kurban Kesim Yeri,
    69 adet de Kurban Satış ve Kesim Yeri'ne izin verildi.

    Veteriner Hekim, Veteriner Teknisyeni ve Zabıta'dan oluşan ekipler, tüm ilçelerimizdeki Kurban Satış ve Kesim Yerleri'nde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için bayram boyunca görev yapacak. Ayrıca, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nde de gelebilecek şikâyetlere cevap vermek için 1 nöbetçi ekip bulundurulacak.
    Hayvanların kaçma ihtimaline karşı da 10 ekipten oluşan Yakalama Timleri oluşturuldu.

    Kurban kesen vatandaşlarımıza teknik bilgi vermek amacıyla 10 bin adet Kurban Kitapçığı verilecek.
    45 bin adet Kurban Poşeti dağıtılarak daha hijyenik bir ortamda hizmet verilmesi sağlanacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca, 150 Mobil Kurban Kesim Ünitesi ile ilçe belediyeleri ve STK'lara katkıda bulunarak hijyenik ortam sağlayacak. Bu ünitelerde çalışacak kesici elemanlara; "Kesim Teknikleri" ve "Hijyen ve Etin Ekonomik Olarak Değerlendirilmesi" konusunda eğitim verilecek.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Alibeyköy'deki modern kesimhanesinde daha önce olduğu gibi bu yıl da satış ve kesim hizmeti verilecek.

    Kurban Kesim Yerleri dışında kesim yapanlara ise ilgili yasalar çerçevesinde gerekli cezalar uygulanacak.





    Kurbanlıklar yarın İstanbul'a giriyor Yorumları