Cansuyu Arakan'a sağlık merkezi yapacak   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:08)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:08)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    10-10-2012

    Cansuyu Arakan'a sağlık merkezi yapacak

    Cansuyu Arakan'a sağlık merkezi yapacak
    Cansuyu Arakan'a sağlık merkezi yapacak

    İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arakan'a yardım amacı ile düzenlediği toplantıya katılan Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Arakan için Sağlık Merkezi'nin yapımını üstlendi.

    İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arakan'a yardım amacı ile düzenlediği toplantıya katılan Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Arakan için Sağlık Merkezi'nin yapımını üstlendi. Dernek aynı zamanda soykırıma uğrayan Arakan Müslümanlarına gıda dağıtımı da yapacak. Toplantıda konuşan Cansuyu yetkilileri ise Arakan Müslümanlarının sahil kesimine giderek yardımlara ulaşmak için boşalttığı köylere Budistlerin yerleştiği bilgisini vererek; "Yardımlar direkt Müslümanların yaşadığı köylere yapılmalı" uyarısında bulundular.

    İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) tarafından organize edilen toplantı, Arakan'da yaşanan krize insani yardım noktasında çözüm sunabilmek için düzenlendi. Toplantıya katılan Cansuyu Derneği, Arakan'ın acil ihtiyacı olan sağlık merkezinin kurulmasını üstlendi. Dernek aynı zamanda gıda dağıtımı da yapacak.

    ARAKAN İÇİN TOPLANDILAR

    Katar'ın başkenti Doha'da yapılan toplantıya Birleşmiş Milletler'den temsilciler ve Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yetkililerle 43 uluslararası sivil toplum kuruluşu katıldı. Toplantıya, resmi ziyaret için Fransa'da bulunan İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu yerine İİT İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ata el-Mennan Buhit başkanlık etti. Cansuyu Yardımlaşma Derneği adına ise Genel Muhasip Celal Asiltürk ile Dış İlişkiler Başkan Danışmanı Yunus Emre toplantıda hazır bulundu.

    YARDIMLARI İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ORGANİZE EDECEK

    Arakan'da yaşanan krize insani yardım noktasında çözüm sunabilmek için atılabilecek adımların masaya yatırıldığı toplantıda, sivil toplum kuruluşları, kriz bölgesine yardım ulaştırmada karşılaştıkları sorunları paylaşarak yapılabilecekler noktasında birbirleriyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmelerden çıkan sonuçların değerlendirildiği kapanış oturumunda, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının İİT şemsiyesi altında yürütülmesi, bu kuruluşların temsilcilerinden oluşacak bir komisyonun bölgeye giderek yürütülecek çalışmalarla ilgili araştırma yapması ve yardımların etkin şekilde koordine edilmesi için İİT'nin Myanmar'da bir ofis açması gibi kararlar açıklandı.

    CANSUYU, SAĞLIK MERKEZİ'NİN YAPIMINI ÜSTLENDİ

    25 Milyon dolar nakit para taahhüdünün verildiği toplantıda Cansuyu Derneği de Arakan için sağlık merkezi yapımını üstlendi. 15 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) sağlık merkezi ile alakalı hazırlanan projeyi Cansuyu Derneği'ne ulaştırma sözünü verdiği toplantıda ayrıca Cansuyu Derneği'nin gıda dağıtımı yapması da kararlaştırıldı.

    ASİLTÜRK ARAKAN'DAKİ BÜYÜK TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

    Öte yandan Cansuyu Derneği adına toplantıya katılan Genel Muhasip Celal Asiltürk de yaptığı konuşmada İslam İşbirliği Teşkilatı ile diğer Müslüman Yardım Kuruluşlarının yapacağı yardımlardan faydalanılması için Myanmar'da Müslümanlara ait köylerin boşaltıldığı ve sahil kesimine yönlendirildiğini ifade ederek ileride oluşabilecek tehlikelere dikkat çekti.

    Asıltürk; "Müslümanların yaşadıkları bölgelere ve köylere yardımları ulaştırmamız gerekiyor. Aksi halde yardımlar için bu köyler boşaltılacak ve yerlerine Budistler yerleşecek" uyarısında bulundu. Cansuyu'nun uyarıları üzerine İslam İşbirliği Teşkilatı yetkilileri bu durumun mutlaka dikkate alınarak yardım organizasyonların yeniden yapılandırılacağını açıkladılar.





    Cansuyu Arakan'a sağlık merkezi yapacak Yorumları