PKK'nın üst düzey temsilcisi Paris'te tutuklandı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 10-10-2012 (04:09)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:09)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    10-10-2012

    PKK'nın üst düzey temsilcisi Paris'te tutuklandı

    PKK'nın üst düzey temsilcisi Paris'te tutuklandı
    PKK'nın üst düzey temsilcisi Paris'te tutuklandı

    'PKK ile MİT'in Oslo'daki görüşmelerine' katılan önemli isimlerden PKK'nın Avrupa yöneticisi Adem Uzun, 'tanksavar pazarlığı' yaptığı sırada gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    'PKK ile MİT'in Oslo'daki görüşmelerine' katılan önemli isimlerden PKK'nın Avrupa yöneticisi Adem Uzun, 'tanksavar pazarlığı' yaptığı sırada gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Fransa terörle mücadele birimleri tarafından Cumartesi ve Pazar günü yapılan bir dizi operasyonda yakalanan Adem Uzun, 3 PKK üyesi ile birlikte, 'PKK'nın Irak'taki birliklerine gönderilmek üzere tanksavar satın alma' iddiasıyla tutuklandı.

    Paris adliyesi anti-terör birimlerinin 12 Temmuz'da açtığıÂ* soruÅŸturması çerçevesinde, Fransız polisleri, geçtiÄŸimiz hafta sonu Paris ve banliyöleri ile Laval kentinde operasyon baÅŸlattı. Bu operasyon çerçevesinde Adem Uzun, Cumartesi günü saat 16. 00'da Paris'in iÅŸlek mahallerinden Montparnasse'da, bir kiÅŸi ile beraber yakalandı. Pazar sabahı da devam eden operasyonda, Evron ve Saint-Ouen-L'Aumône kentlerinde 2 PKK üyesi daha göz altına alındı.

    Anti-terör mahkemesi, gözaltına alınan 4 PKK'lının PKK'nın Irak'taki askeri kanadını desteklemek için ağır silahlar aldığı iddiasını soruşturmak üzere Adem Uzun ve 3 örgüt üyesini tutuklayarak cezaevine koydu. Dosyaya yakın kaynaklar, Uzun ve arkadaşlarının PKK için başta 'tanksavar' olmak üzere, ağır silahlar almayı planladıkları, bu operasyonu ise 'Uzun'un yönettiğini' öne sürüyor.

    Paris Adliyesi anti-terör mahkemesi tarafından belirlenen iddialarla ilgili 6 ay kadar önce soruÅŸturma açılırken,Â* polis bu süre boyunca zanlıları izledi ve telefonlarını dinledi. Dinlemeler sonucunda, PKK'nın 'siyasi kanadı' ile 'askeri kanadının lojistik birimi' arasında bir anlaÅŸmadan haberdar olan polis, 1 milyon 200 bin Euroluk bir ağır silah alımı anlaÅŸması yapıldığını belirledi.

    Â*

    Kaynak: Amerikanın Sesi





    PKK'nın üst düzey temsilcisi Paris'te tutuklandı Yorumları