Canlı bomba ihbarı asılsız çıktı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:08)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:08)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    10-10-2012

    Canlı bomba ihbarı asılsız çıktı

    Canlı bomba ihbarı asılsız çıktı
    Canlı bomba ihbarı asılsız çıktı

    Diyarbakır'da karakolu arayarak ‘üzerimde bomba var' diyen şahsın ihbarı asılsız çıktı.

    Diyarbakır'da karakolu arayarak ‘üzerimde bomba var' diyen şahsın ihbarı asılsız çıktı. Diyarbakır'a bu gece alarma geçiren canlı bombanın üzerindeki düzenek boş çıktı. Kendisini canlı bomba olarak tanıtarak polise ihbarda bulunan kişinin, kentte daha önce de benzer davranışlar sergilediği belirtildi. Güvenlik güçlerinin saatlerce uğraşmasının ardından kişinin üzerinde bomba uzmanı polisler tarafından yapılan incelemede boma bulumadığı ve vücuduna kablolar sararak, kendisine canlı bomba süsü verdiği belirlendi. Polis, kendisine canlı bomba süsü veren kişiyi gözaltına alarak Emniyet'e götürdü.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bir kişinin polisi ayarak yerine söyleyip, üzerinde bomba bulunduğu yönünde ihbarda bulunduğunu söyledi. Toprak, "Bombayı patlatacağını söylemiş, bunun üzerine ekipler olay yerine gidip, gerekli önlemleri aldı. Kişi, görevlileri üzerinde bomba var diye uğraştırdı. Görüşmeler sırasında üzerinde bomba olmadığı anlaşıldı. Tedbirli bir şekilde üzerindeki düzenek çıkarıldı. Kendisine canlı bomba süsü veren kişinin daha önce de benzer ihbarlarda bulunduğunu belirledik. Bu kişinin psikolojik rahatsızlığı var, Emniyetçe de daha önceden bilinen bir kişi. Canlı bomba değil. Gerekli soruşturma da sürdürülüyor" dedi.



    Kaynak: İHA, DHA





    Canlı bomba ihbarı asılsız çıktı Yorumları