Teröristler polis otosuna saldırdı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-08-2012 (06:49)   Son Mesaj: 10-08-2012 (06:49)    Cevap: 0    Gösterim: 291  

    10-08-2012

    Teröristler polis otosuna saldırdı

    Teröristler polis otosuna saldırdı
    Teröristler polis otosuna saldırdı

    Bitlis'te devriye görevi yapan ekip otosuna, terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi. Saldırıda bir sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı.

    Bitlis'te devriye görevi yapan ekip otosuna, terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi. Saldırıda bir sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı. Bitlis-Diyarbakır karayolunun 5. kilometresinde devriye görevi yapan polis otosuna, terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

    Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda, yoldan geçen bir vatandaş hafif şekilde yaralandı.

    Güvenlik güçlerince, olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

    Vali Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saat 21.00 sıralarında merkeze bağlı Kireçtaşı köyü mevkisinde devriye görevi yapan ekip otosuna, teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu belirterek, polislerin saldırıya anında karşılık verdiğini söyledi.

    ''Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı'' diyen Vali Yurdakul, saldırıda yoldan geçen bir vatandaşın hafif şekilde yaralandığını, yaralının 112 Acil Servis ekiplerince Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını bildirdi.

    Saldırı sırasında olay yerine yakın bir petrol istasyonunda bulunan ve aracına şarapnel parçası isabet eden sürücü Mehmet Yılmaz ise aracındaki yükü istasyonda bulunan kantarda tarttığı sırada bir patlama sesi duyduğunu ifade etti.

    Patlamanın ardından çıkan çatışmanın yaklaşık bir iki dakika sürdüğünü anlatan Yılmaz, ''Saldırı sırasında petrol istasyonunun arka tarafına kaçtık. Bu sırada şarapnel parçası aracıma isabet etti. İsabet eden parça aracımın yatak kısmından girerek, ön camdan dışarı çıkmış. Kamyonun içinde olsaydım, bu parça bana isabet edecekti'' dedi.

    Kaynak: AA





    Teröristler polis otosuna saldırdı Yorumları