'Kurtarın' diyen babasından ÅŸikayetçi oldu   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 09-27-2012 (04:31)   Son Mesaj: 09-27-2012 (04:31)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    09-27-2012

    'Kurtarın' diyen babasından şikayetçi oldu

    'Kurtarın' diyen babasından şikayetçi oldu
    'Kurtarın' diyen babasından şikayetçi oldu

    Berk Ercan isimli genç, kendisi hakkında "DHKP/C tarafından kaçırıldı, canlı bomba olarak kullanılacak" diye açıklama yapan, gazetelere röportaj veren babası İsmail Ercan hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Berk Ercan isimli genç, kendisi hakkında "DHKP/C tarafından kaçırıldı, canlı bomba olarak kullanılacak" diye açıklama yapan, gazetelere röportaj veren babası Ä°smail Ercan hakkında suç duyurusunda bulundu. 18 yaşındaki Berk Ercan, örgüt üyesi olduÄŸu, canlı bomba olarak kullanılacağı iddialarının asılsız olduÄŸunu söyledi.Â*Ercan,Â*kendisini manÅŸete taşıyarak haber yapan gazetenin sorumlu yazı iÅŸleri müdürleri hakkında da ÅŸikayeti oldu.

    Lise mezunu olan Berk Ercan 9 Ağustos 2012'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak İzmir'de yaşayan babası İsmail Ercan'ın basına yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Ercan savcılığa verdiği dilekçede babası İsmail Ercan hakkında hakaret ve iftira suçundan dava açılmasını ve cezalandırılmasını istedi. Oğlunun yaptığı suç duyurusu üzerine İsmail Ercan hakkında başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

    GAZETE İÇİN SUÇ DUYRUSU

    Suç duyurusunda bulunduğu babası İsmail Ercan'ın bir gazeteye anlatması ve gazetenin de bunu bugün manşete taşıması üzerine Berk Ercan bu kez İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek gazetenin sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında hakaret ve iftira suçundan suç duyurusunda bulundu. Berk Ercan dilekçesinde şunlara yer verdi:

    "Babam olan İsmail Ercan'ın hakkımdaki asılsız beyanlarına dayandığı anlaşılan haber içeriğinde örgüt üyesi olduğum, örgüt tarafından kandırıldığım, kaçırıldığım, örgütün merkezlerinde zorla alıkonulduğum, canlı bomba olmamdan şüphelenildiği, açık kimliğim ve fotoğrafıma da yer verilerek hedef gösterir nitelikte yayın yapılmıştır. İddia edildiği gibi hiç kimse tarafından zorla alıkonulmadım, kandırılmadım. 18 yaşımda, ayırt etme gücüne sahip, hür irademle hareket edebilen ve bu şekilde demokratik eylem ve etkinliklere katılan biriyim. Haberde zorla alıkonulduğum yer olarak gösterilen ve örgüt merkezi olarak tabir edilen yer de Okmeydanı'nda yasal olarak faaliyet gösteren Gençlik Federasyonu binasıdır. Bu nedenle haber ve iddialar asılsız olup iftira niteliğindedir."

    "HEPSÄ° YALAN"

    Suç duyurusunda bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda açıklama yapan Berk Ercan, "Benimle ilgili birkaç defa daha böyle haberler yaptılar. Benim için sürekli olarak, 'örgüt üyesi, canlı bomba olacak, silah kullanmayı biliyor' diyorlar. Devamlı bu iftiralar var üzerimde Ama hiç kimse 'böyle bir suçlama var ama bu çocuk her yerde rahatlıkla geziyor' diye düşünmüyor. Kimse bunu anlamıyor. Örgüt kampına katıldı dediler. Madem böyle bir kampı biliyorsunuz, nasıl eğitim verildiğini biliyorsunuz neden basmıyorsunuz? Bu haberlerin hepsi polisin ağzından çıkmış haberlerdir. Hepsi yalandır" dedi.

    HÃœRRÄ°YET

    Â*





    'Kurtarın' diyen babasından şikayetçi oldu Yorumları