ErdoÄŸan'ın kendisine örnek aldığı model   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 09-27-2012 (05:33)   Son Mesaj: 09-27-2012 (05:33)    Cevap: 0    Gösterim: 338  

    09-27-2012

    Erdoğan'ın kendisine örnek aldığı model

    Erdoğan'ın kendisine örnek aldığı model
    Erdoğan'ın kendisine örnek aldığı model

    İskele Sancak'ta konuşan Başbakan Erdoğan, 3. dönem sonrasında neler yapacağına ilişkin konuya değinirken ABD eski başkanı Bill Clinton ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Ä°skele Sancak'ta konuÅŸan BaÅŸbakan ErdoÄŸan, 3. dönem sonrasında neler yapacağına iliÅŸkin konuya deÄŸinirken ABD eski baÅŸkanı Bill Clinton ile ilgili açıklamalarda bulundu. ErdoÄŸan,Â* AK Parti'nin yeni kongresine iliÅŸkin deÄŸerlendirmeler için ÅŸunları söyledi AK Parti olarak Parti yönetimi ve teÅŸkilatlarla ilgili yeni bir süreç baÅŸlayacak.Â* 3 dönem olayı AK Parti'nin gerçekleÅŸtirecektir. Kongre'de katılım olmayacaktır. Ancak yeni katılımlar parti toplantılarında yapılacaktır. Has Parti kendini feshederek katılım gerçekleÅŸti. Süleyman bey de katıldı. gelenlerin hepsine MKYK'da yer vermemize imkan yok. Ama omurgayı da güçlü tutmamız gerekiyor. Biz hücre tazelemesi yapacağız. Genel baÅŸkan yardımcılarımızın yanında yardımcıları var, onları da güçlendirmiÅŸ olacağız.

    Osman Can'ın AK Parti'ye katılmasını da deÄŸerlendiren ErdoÄŸan,Â* Alacağızım arkadaÅŸların ehliyeti çok iyi, yeni gelecek arakadaÅŸların da konularında uzman isimler. Özellikle uluslararası alanlarda önemli noktalardaki isimler de bizimle olacak.

    Kadın kotasında da en az yüzde 30 olacak. Asıl ve yedekde de bu oran korunmuş olacak.

    Partiye katılımlarla birlikte Erdoğan kendisinin yerine isimler arıyor, bugün 3. dönem kararı gereklimi sorusuna da değinen erdoğan,

    Bu soruyu kendime çok sordum. ArkadaÅŸlar da bu konuyu dile getirdiler. MKYK'ya olayı gönderirsek bu omurgalı bir duruÅŸ olmaz. MKYK istediÄŸini alır istediÄŸini gönderir. Bizim burda ağırlıklı olan baÅŸkanlar ve üst düzey yöneticilerdir. Böyle birÅŸey olursa baÅŸkanlar kendilerini koruma altına alır orda çakılır kalırlar. Milletvekilleri içindeÂ* iki dönem yapanlar oldu. 3. dönem içinde olanlar da var. Biz son seçimde 169 arkadaşımızı aday göstermedik. Biz bu arkadaÅŸlarımızı bir kenara koymak art niyet deÄŸil ilkeler üzerinden hareket ettiÄŸimiz için bunu yaptık. Bizim bu duruÅŸtan taviz vermemenin adresi de AK parti olmalıdır dedik böyle hareket ettik. Bu konuda arkadaÅŸlarla mutabakata vardık.

    Her yeni isim sizin halefinizmi sorusuna ise

    Yeni isimler parti ile ne kadar uyumlu olduğuna bakmak gerekir. Bu kişiler parti ile ne kadar uyumlu olur iyi bir noktaya giderse bu güzel olur. Biz ben merkezli değil biz merkezli ve kollektif akıl üzerine bina etmeye çalışıyoruz. AK Parti'de 3 dönemlik arkadaşlar gidince yerini 2 dönemlik arkadaşlar görev alacak. Ben bu davanın neferi isem, partim bana ne görev verirse yerine getirmeliyim. Lojistik destek konusunda kamuoyu araştırmaları vakıf çalışmaları ile aktif hale geliriz. Clinton kendine, ABD başkanlıktan sonra bir vakıf oluşturmuş hem ABD'de hem de uluslararası camiada hizmetini veriyor. Aile adına olsun başka ada olsun hizmet aksatmadan sürüyor. Bunun örnekleri dünyadavar Türkiye'de de bunun yapılması gayet normaldir.

    Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna da değinen Erdoğan şunları söyledi:

    CumhurbaÅŸkanılığına daha var. Ancak malesef Abdullah bey ile aramızı açmaya yönelik birçok adımlar atıyor, bizim Abdullah Bey ile arkadaÅŸlığımız çok baÅŸka noktalardadır.Â* Bugün bir gazetede çıkan anketle ilgili olay da benim nezdimde hiçbir önemi yoktur. SipariÅŸ üzerine yapılan anketlerin hiçbirine itibar etmeyiz.Â* Abdullah Bey Çankaya'da görevinin başında ben de BaÅŸbakanlık'ta görevimin başındayım.





    Erdoğan'ın kendisine örnek aldığı model Yorumları