Neşet Ertaş SALI günü vefat etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2012 (14:26)   Son Mesaj: 09-25-2012 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 724  

    09-25-2012

    Neşet Ertaş SALI günü vefat etti

    Neşet Ertaş SALI günü vefat etti
    10 Eylül Pazartesi günü rahatsızlanarak yakınları tarafından hastaneye kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına alınan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi duyan sevenleri hastaneye akın ederken Ertaş'ın oğlu Ahmet Ertaş, 'Yolcumuzu uğurladık' sözleri ile acısını ifade etti.

    Dün fenalaşan ve tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilen Ertaş'ın, bu sabah saat 08.45'te doktorları tarafından hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Acı haberi duyan sevenleri ve köylüleri hastaneye akın ederken Ertaş'ın doktorları beklenen açıklamayı yaptı. 'Ertaş'ın tedavi gördüğü Medical Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba; ' Hastane olarak bugün duygu seli yaşıyoruz. Hastanemiz değerli bir halk ozanını burada ağırlamaktan dolayı son derece onurlu ve şevkatli bir süreç yaşıyordu. Ancak değerli halk ozanımızı kaybetmiş bulunmaktayız' dedi.

    Onkoloji Bölüm Başkanı Ahmet Uğur Yılmaz da Ertaş'ın dün yoğun bakıma alındığını ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade ederek; ' Sayın Neşet Ertaş hastanemize 2 hafta önce genel durumunda bir bozukluk olduğu için yatırılmıştı yaklaşık Kendisi zaten 2 yıldır bir hastalıkla takip edilmekteydi. Gereken tedaviler yapıldı, durumunda iyileşme olmaması üzerine Pazar günü yoğun bakıma aldım bütün önlem ve tedavilere rağmen bu sabah saat 08.45'de kendisini kaybetti. Biz de herkesi gibi böyle bir ozanı kaybetmekten dolayı üzgünüz.Hastamızın ilerleyen bir kanser hastalığa vardı, genel durumun bozulması üzerine yoğun bakıma almıştık' diye konuştu.

    SAZIN USTASIYDI

    1938 Kırşehir'de doğumlu olan Neşet Ertaş türkü ve bağlama denildiği zaman akla ilk gelen isimiler arasında yer alıyordu. 1950'li yıllarda profesyonel müzik hayatına başlayan sazın ustası merhum Neşet Ertaş çıkardığı ilk plağı "Neden Garip Ötersin Bülbül"ü çıkarmış ve müzik hayatına devam etti.

    VATAN HASRETİ 23 YIL SONRA DİNDİ

    Sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin yanına, Almanya'ya giden Ertaş'ın 23 yıllık vatan hasreti de başlamış oldu. 2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle yeniden ülkesinde sahneye döndü. Gurbet yıllarında kendisine Erdoğan Atakar tarafından takılan "Bozkırın Tezenesi" lakabı halk ozanıyla adeta bütünleşti. Süleyman Demirel zamanında kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' unvanını; "Halkın sanatçısı olarak kalmak, benim için en büyük mutluluk" diyerek geri çevirdi. UNESCO tarafından "yaşayan insan hazinesi" kabul edilen Ertaş, İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görüldü.

    Ertaş'ın vasiyeti yerine getirilecek
    İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir'de toprağa verilecek.
    Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
    Sarıkaya, Neşet Ertaş'ın halk ozanı olan babası Muharrem Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarının yanına defnedilmek istediğini dile getirerek, ''Ertaş, babasının yanına defnedilmek istediğini söylemişti. Cenaze Kırşehir'de toprağa verilecek'' dedi.
    Bu arada, Ertaş'ın hayatını kaybettiğini öğrenen sevenleri ve hemşehrileri Medical Park İzmir Hastanesi önünde toplanmaya başladı. Vatandaşların oldukça üzgün oldukları gözlendi.

    Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş: Bizim babamızdı ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi
    İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, ''Bizim babamızdı ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz'' dedi.

    Ertaş'ın tedavisinin yapıldığı ve hayatını kaybettiği Medical Park İzmir Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, acılarının çok taze olduğunu söyledi.
    Babasının Türkiye'ye malolmuş bir sanatçı olduğunu kaydeden Ertaş, ''Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz. Babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilmeyi istemişti. En kısa zamanda cenazeyi götüreceğiz'' dedi.
    Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ise değerli halk ozanı Neşet Ertaş'ı ağırlamaktan dolayı onurlu olduklarını belirtti. Hastanelerine iki hafta önce yatırılan Ertaş'ın ciddi bir tedavisinin olduğunu dile getiren Kubba, ''Bugün maalesef değerli halk ozanımızı kaybettik'' diye konuştu.

    Ertaş'ın tedavisini yapan hastanenin Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz da, ünlü halk ozanının iki senedir hastalığı nedeniyle takip edildiğini ifade etti. Yılmaz, ''İleri bir kanseri vardı. 10 Eylül'de hastanemize yatmıştı. Gereken tedaviler yapıldı ama durumunda iyileşme olmayınca pazar günü yoğun bakıma alındı. Bu sabah 08.45'te kendisini kaybettik'' şeklinde konuştu.

    Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş ise, abisinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, ''(Babamın avucuna defnedin) demişti'' ifadelerini kullandı.

    Neset Ertas kimdir




    Neşet Ertaş SALI günü vefat etti Yorumları