Adapazarı'nda ilginç hırsızlık   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-25-2012 (15:15)   Son Mesaj: 09-25-2012 (15:15)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    09-25-2012

    Adapazarı'nda ilginç hırsızlık

    Adapazarı'nda ilginç hırsızlık
    Adapazarı'nda ilginç hırsızlık

    Adapazarı ilçesinde yerel radyo, vericisinin çalınması nedeniyle 4 gündür yayın yapamıyor.

    Adapazarı ilçesinde yerel radyo, vericisinin çalınması nedeniyle 4 gündür yayın yapamıyor. Serdivan ilçesinde radyo, televizyon ve telsiz vericilerinin bulunduğu Kırantepe'deki Radyo Eylül'e ait verici, 4 gün önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. 20 bin lira değerindeki vericinin çalınması nedeniyle yayına ara veren radyo yetkilileri, hırsızlığın aydınlatılması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti.

    Radyo Eylül Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bakır, AA muhabirine 4 gün önce yayının kesildiğini belirterek, durumu öğrenmek için Kırantepe'ye gittiğinde vericinin bulunduğu kulübenin zincirinin kesildiğini ve cihazın çalındığını fark ettiğini söyledi.

    Hırsızlığın profesyonelce yapıldığını ifade eden Bakır, ''Bu, özel bir cihaz, seri numarası var, bize kayıtlı olduğunu BTK biliyor. Konuyu ilgili teknik servislere aktardık. Cihazın bize ait olduğu, faturalarının bizde olduğu, kaç yılından beri bizim kullandığımız belli. Kaç kez teknik servise girip çıktığı da belli. Bir önce cihazımızın bulunmasını istiyoruz'' dedi.

    Vericinin piyasa değerinin 20 bin lira civarında olduğunu anlatan Bakır, meslektaşlarını radyo vericilerinin çalınabilmesi ihtimaline karşı uyardı.

    Hırsızlık nedeniyle mağdur olduklarını aktaran Bakır, ''Şu an hiçbir şey yok. Reklam da yok, yayınımız durmuş durumda. Yayınımızı beğenmeyenler olmuş olabilir. Bunun bizim yayınımızı durdurmayla ilgili bir teşebbüs olmasından ziyade, adi bir hırsızlık olduğunu düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

    ''Dinleyicilerimiz durumdan rahatsız''

    ''Dinleyicilerimiz durumdan rahatsız'' diyen Bakır, ''Gece telefonla arayanlar oldu. Mail atıp, 'Nasıl oldu, nedir durum?' diyenler oldu. Geçmiş olsun dileklerinde bulunanlar oldu. Özellikle cumartesi gecesi uzun yıllar devam eden 600. haftasına giren bir programımız vardı, onunla ilgili arayanlar oldu. Herkese hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz'' şeklinde konuştu.

    Cihazın bulunmaması durumunda yenisini almakta zorlanacaklarını anlatan Bakır, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Yayıncı arkadaşlarımızdan rica ettik. Ellerinde ikinci el, kullanmadıkları yedek bir verici varsa alıp süreci devam ettirelim istedik. Yenisini almak durumundayız. Müşterilerimiz, yayın ağımız var bu ağı takip eden insanlar var, dinleyicilerimiz var. Şu anda yedek bir vericiyi temin etmek için gerekli yerlere müracaat ettik, haber bekliyoruz.''

    Bakır, radyoda 5 kişinin çalıştığını sözlerine ekledi.

    Kaynak: AA





    Adapazarı'nda ilginç hırsızlık Yorumları