Sahte polise inandı 18 bin liradan oldu   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-22-2012 (21:59)   Son Mesaj: 09-22-2012 (21:59)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    09-22-2012

    Sahte polise inandı 18 bin liradan oldu

    Sahte polise inandı 18 bin liradan oldu
    Sahte polise inandı 18 bin liradan oldu

    Telefon dolandırıcılığı durmuyor... Bursa'da bir kişi, cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiye inanınca tam 18 bin lirasından oldu.

    Telefon dolandırıcılığı durmuyor... Bursa'da bir kişi, cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiye inanınca tam 18 bin lirasından oldu. Bursa'da bir kişi, cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin yönlendirmesiyle verilen hesaba 18 bin lira yatırdığını söyleyerek polise müracaat etti.


    Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden C.S.'yi (46) evinde oturduğu sırada cep telefonundan arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, yürütülen bir soruşturma kapsamında hesaba para yatırılması gerektiğini söyledi.

    Bunun üzerine C.S., verilen hesap numarasına toplam 18 bin 465 TL para yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan C.S., PTT şubesine giderek parayı bloke ettirmek istedi. Ancak paranın Şanlıurfa Merkez Postanesi'nden çekildiğini belirleyen C.S., Emek Polis Merkezi'ne müracaat etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


    Öte yandan Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık Mahallesi'ndeki evine çelik çatı yaptıran A.Y. de dolandırıldığını belirterek polise müracaat etti. Polise ifade veren A.Y., "Ustalar yağmur nedeni ile çalışmadılar. Ancak evime gelen 50-55 yaşlarındaki bir şahıs, bugün başka yerde çalışacakları için malzemeleri almaya geldiğini söyledi. Çatı katından iki adet kırmızı renkli kaynak makinesi, bir adet metal kesim makinesi, halk arasında canavar veya spiral denilen malzemeleri alıp ayrıldılar." dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Sahte polise inandı 18 bin liradan oldu Yorumları