Muş Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 09-21-2012 (01:18)   Son Mesaj: 09-21-2012 (01:18)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    09-21-2012

    Muş Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması

    Muş Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması
    Muş Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması

    Muş Valiliği, Hasköy ilçesinde başlatılan operasyonla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

    Muş Valiliği, Hasköy ilçesinde başlatılan operasyonla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün Hasköy ilçesinin Karakütük Köyü sınırları içerisinde bulunan Pirtik Deresi bölgesinde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile bunlara ait sığınak ve barınaklar bulunduğu duyumu alındığı belirtildi. Bunun üzerine, bir jandarma özel hareket timi, bir asayiş komando timi, bir geçici köy korucusu timi, bir istihbarat unsuru, 2 zırhlı araç ile saat 09.00 itibariyle olay bölgesine intikal edildiği belirtilen açıklamada, "Saat 13.20 sıralarında Pirtik Deresi bölgesinde yapılan kritik arazi taraması esnasında, 2 bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılmış, bunların ilk atışı esnasında Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Merkez Jandarma Karakol Komutanı olarak görevli Osmaniye nüfusuna kayıtlı Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar (37) şehit olmuştur. Olay sonrası temas bölgesinde karadan hava destekli operasyon devam etmektedir" dedi.

    Öte yandan, olay sonrasında İçe Jandarma Komutanlığı önüne gelen şehit yakınları ve vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit yakınlarından Yıldız Akçil, "Vatan sağolsun" diyerek İlçe Jandarma Komutanlığı'na girdi. Haberi alan Hasköylü vatandaşların İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki bekleyişleri sürüyor.

    Kaynak: İHA





    Muş Valiliği'nden 'operasyon' açıklaması Yorumları