Bireysel silahlanmaya 'hayır' yürüyüşü   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-21-2012 (01:16)   Son Mesaj: 09-21-2012 (01:16)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    09-21-2012

    Bireysel silahlanmaya 'hayır' yürüyüşü

    Bireysel silahlanmaya 'hayır' yürüyüşü
    Bireysel silahlanmaya 'hayır' yürüyüşü

    Maganda kurşunuyla yakınlarını kaybeden aileler, başka canların da yanmaması için 'ruhsatlı' ve 'ruhsatsız' her türlü bireysel silahlanmaya karşı çıkmak için yürüdü.

    Maganda kurşunuyla yakınlarını kaybeden aileler, başka canların da yanmaması için 'ruhsatlı' ve 'ruhsatsız' her türlü bireysel silahlanmaya karşı çıkmak için yürüdü. Geçtiğimiz günlerde parkta oynarken maganda kurşununa teslim olan 6 yaşındaki Umut'un ailesi de yürüyüşe katılarak, 'minik umutlar ölmesin' diye gözyaşlarıyla pankart tuttu.

    Umut Ceylan'ın babası Ufuk Ceylan, "Devlet büyüklerimiz bir oy birliğiyle yapabilecekleri birşey varsa silahlı olayların parası olanların çözebileceği birşey olmaması. Şimdi herkes gönül rahatlığıyla gezebiliyor. Fakat havadan gelen ateş şans. Yaşama şansını elde etmek için, bir yasa haline getirilmeli" dedi.

    Minik Umut'un annesi Gülhan Ceylan ise, gözyaşları içerisinde şu konuşmayı yaptı:
    "Benım oğlumun canını yakan bir kişi değildi. Fakat susuyorlar.Nereye kadar susacaklar. Susarlarsa yarın öbür gün başlarına gelecek. Nereye kadar susacaklar. Yanmasın, bu ateş hayatta sönmeyecek bir ateş. Ben gözlerimi kapatana kadar içimdeki ateş sönmeyecek. Lütfen duyarlı olalım."

    Meydanda toplanan kalabalık, bireysel silahlanmanın eğitimsizlikten kaynaklandığı konusunda birleşerek; kişilerin bilinçlenmesi istedi.

    ALİ STAR'IN KATİLİ 35 YILA MAHKUM OLDU
    8 yıl İzmir'de maganda kurşunu ile hayatını kaybeden Ali Star'ın aile yakını ve aynı zamanda avukat Özge Usoy, şunları konuştu:

    "Yıllar önce Ali Star ile canımız yandı. Ondan önce bunların hepsi 3. sayfa haberiydi. Ben yinede umudumuzu kaybetmeyelim diyorum. Bunun kader olmadığına inandık. Mücadele ettik. Ali Star'ın katili 2 ile 4 yıl arasında hapis cezası isteniyordu. Daha sonrasında Ali Star'ın katili kesten adam ölüdrmekten 35 yıl ceza aldı."

    Öte yandan, bir gece klübünde maganda kurşunuyla hayatını kaybeden müzisyen Regaip Vatansever'in arkadaşları da eyleme müzik çalarak eşlik etti.

    Kaynak: İHA





    Bireysel silahlanmaya 'hayır' yürüyüşü Yorumları