Çatlayan duvarlar ve pis tuvaletlerle ders başı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 09-19-2012 (15:42)   Son Mesaj: 09-19-2012 (15:42)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    09-19-2012

    Çatlayan duvarlar ve pis tuvaletlerle ders başı

    Çatlayan duvarlar ve pis tuvaletlerle ders başı
    Çatlayan duvarlar ve pis tuvaletlerle ders başı

    Mardin'in İstasyon semtinde bulunan Alaattin Turhan İlköğretim Okulu, yeni eğitim yılına, çatlayan duvarları ve temizlenmemiş tuvaletleri ile başladı.

    Mardin'in İstasyon semtinde bulunan Alaattin Turhan İlköğretim Okulu, yeni eğitim yılına, çatlayan duvarları ve temizlenmemiş tuvaletleri ile başladı. 13 derslik 400 öğrenci ve 21 öğretmenin ders başı yaptığı okulda tuvaletlerin kapısı kırık, lavabolar eski, duvarlar çatlamış, çatıları ise rutubetten dolayı dökülmüş vaziyette.


    Çocuklarının bu şekilde eğitime başladıklarını öğrenen veliler Milli Eğitim'e tepki gösterdi. Bir haftadan beri yeni eğitim döneminin başladığını belirten veliler, çocuklarının bu şekilde okula gelmek zorunda kaldığını söylediler.
    Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, okulun yıkılma kararı bulunduğunu belirterek, Özel İdare'den, tuvaletlerin yapılması konusunda yardımcı olmalarını istediğini ifade etti.


    VELİLER TEPKİLİ


    Çocuklarının bu şekilde okula başlamasından dolayı çok üzüldüğünü belirten öğrenci velisi A.S., "Okul bakımsız, adeta harabe durumda. Tuvalet sıkıntısı var. Bina çok eski, sıralar aynı şekilde eskimiş durumdadır. Ek bina, bir yıldan beri onarılmadığı için şu anda boşaltılmış durumda. Öğrenciler diğer sınıflara yığılmış vaziyette, kalabalık sınıflarda ders yapıyor. Yetkililer şu ana kadar nerdeydi. Çocuklarımız bu halde okula geliyor." dedi.


    Öğrenci velisi A.Ç. ise okulun halinin içler acısı olduğunu söyledi. Çınar, "Okulun duvarları yıkık. Tuvaletler berbat, sıralar yok. Öğretmenler ve öğrenciler fazla durumda. Bir haftadan beri değişen bir şey yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerin, bir an önce bu okula çözüm bulmalarını bekliyoruz." şeklinde tepki gösterdi.


    "PREFABRİK TUVALETLER YAPACAĞIZ"


    Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, okulun yıkılma kararı bulunduğunu belirterek, "Okul duvarları çatlamış durumda olduğu için okulu boşalttık. 13 derslik diğer binada normal eğitim verilecek. Tuvalet konusunda ise şu anda öğrenciler geçici olarak öğretmenler tuvaletini kullanıyor. Özel İdare'ye yazı yazdım. Tuvaletlerin yapılması konusunda yardımcı olmalarını istedim. Geçici olarak, prefabrik tuvalet yapmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

    Çatlayan duvarlar ve pis tuvaletlerle ders başı

    Kaynak: CİHAN





    Çatlayan duvarlar ve pis tuvaletlerle ders başı Yorumları