Bingöl'deki 10 şehitten kimliği belli olanlar   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 09-19-2012 (16:45)   Son Mesaj: 09-19-2012 (17:00)    Cevap: 1    Gösterim: 352  

    09-19-2012

    Bingöl'deki 10 şehitten kimliği belli olanlar

    Bingöl'deki 10 şehitten kimliği belli olanlar
    Bingöl'deki 10 şehitten kimliği belli olanlar

    Dün Bingöl'de askeri otobüse saldırı sonrası yaralanan 60 askerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. İşte şehit olan 10 askerden kimliği beli olanlar...

    Dün Bingöl'de askeri otobüse saldırı sonrası yaralanan 60 askerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. İşte şehit olan 10 askerden kimliği beli olanlar... Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesine götürülerek tedavi altına alınan askerlerden 21 yaşındaki Mehmet Dildari kurtarılamayarak şehit oldu.

    Şehit olan 10 askerden kimliği belli olanlar:

    Şehit olanlar:

    Mehmet Dildari
    Eren Kupalı
    Ayhan Karaman
    Anıl Eroruç
    Savaş Topal
    Ahmet aytekin
    İdris Karakaşoğlu

    [COLOR="#0000ff; text-decoration: underline"]Yaralıların isimleri şöyle:[/COLOR]

    İrfan Yeşilyol
    Uysal Çınarcık
    Fesih Akın
    Abdulkadir Çetin
    Fatih Bulu
    Erol Can

    BESNİLİ ŞEHİT EREN KUPALI MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

    Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında şehit olan Eren Kupal'ın (20) naaşı, Malatya'da düzenlenen törenin ardından memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine gönderildi.

    Şehit Kupal için Malatya Kara Havacılık Alayı'nda düzenlenen tören, basına kapalı gerçekleştirildi.

    Törenin ardından Kupal'ın naaşı, helikopterle memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine gönderildi.

    Niğdeli asker Mehmet'in evine şehit haberi ulaştı

    Bingöl-Muş kara yolundaki hain pusuda yaralanan Mehmet Dildari, Erzurum'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehidin haberi, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki ailesine askerler tarafından verildi.

    Şehidin annesi Tuncay Dildari, acı haber ardından fenalaşarak Bor Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehidin evine taziye çadırı kuruldu. Şehidin amcası Kemalettin Dildari, "Mehmet, en son pazar günü burdaydı. Hükümetin biran önce buna çözüm bulmasını bekliyoruz. Analar ağlamasın, bizler ağlamayalım. Yeğenim daha 9 aylık nişanlıydı." dedi.

    ŞEHİT ASKERİN KALBİ 2 DEFA DURDU

    Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk: ''Şehit olan askerin kalbi durmuştu çalıştırıldı. Tekrar durdu, tekrar çalıştırıldı. Yani tıbbi olarak, teknik olarak nasıl açıklayacağımı bilemiyorum ama öyle oldu. Teknik olarak bana söylenen bu'' şeklinde cevap verdi.

    KAYIT YAPTIRMAYA GELDİ

    Geçen 17 Eylül'de nişanlanan ve 7 aylık asker olan Mehmet Dildari'nin Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü'nü kazandığı, okula kayıt yaptırmak için Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki birliğinden izin alıp Niğde'ye geldiği öğrenildi. 10 gün izin alan Mehmet Dildari'nin Adana'ya gelip okuluna kayıt yaptırdığı bildirildi. Dildari'nin izni bittikten sonra birliğine katılmak üzere Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gittiği bildirildi.

    4 kardeş olan şehit Dildari'nin babası Hüseyin Dildari'nin de 1999'de hayatını kaybettiği öğrenildi.

    Şehit Er İdris Karakaşoğlu'nun evinde yas var

    Bingöl-Muş karayolu Kardeşler köyü mevkisinde teröristlerin saldırısına uğrayan askeri konvoyda şehit olan piyade er İdris Karakaşoğlu'nun (21) Bayburt'un Akşar beldesindeki evinde yas var.

    Karakaşoğlu'nun beldenin Esentepe Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, beraberindeki askerler ve İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ile birlikte verdi. Bu sırada 112 Acil Yardım ekibi de hazır bulundu.

    Acı haber üzerine baba Mustafa, anne Emine ve şehidin yaklaşık 1.5 yılık eşi Sevda Karakaşoğlu baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri bayılanlara müdahale etti. Askerlere sarılarak ağlayan anne Emine Karakaşoğlu, oğlunu görmek istediğini belirterek, ağıt yaktı.

    İznini iki gün önce tamamlayan ve Hakkari'deki birliğine hareket eden 9 aylık asker Karakaşoğlu'nun, ailesinin yanından ayrılmadan önce evinin girişine Türk bayrağı astığı belirtildi.

    Elanur adında 6 aylık kızı olan şehidin evinin bulunduğu sokağa, komşuları tarafından büyük bir Türk bayrağı asıldı.

    Bu arada, Ankara'ya götürülen, aralarında piyade er İdris Karakaşoğlu'nun da bulunduğu bazı şehitlerin kimlik tespitinin yakınlarından alınacak DNA örnekleriyle yapılacağı, bu nedenle Karakaşoğlu'nun İstanbul'da bulunan ağabeyi Habip Karakaşoğlu ile dayısı Eyüp Köse'nin Ankara'ya gittiği öğrenildi.





    Bingöl'deki 10 şehitten kimliği belli olanlar Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  09-19-2012, 17:00

    → Bingöl'deki 10 şehitten kimliği belli olanlar


    10 sehitten birinin kalbi çalışmıs hayata dönmüs diye duymustum .. insallah öyledir.
    sevilay sevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sevilay sevil