Konteyner evleri ''sıcak yuvaları'' oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-19-2012 (15:42)   Son Mesaj: 09-19-2012 (15:42)    Cevap: 0    Gösterim: 357  

    09-19-2012

    Konteyner evleri ''sıcak yuvaları'' oldu

    Konteyner evleri ''sıcak yuvaları'' oldu
    Konteyner evleri ''sıcak yuvaları'' oldu

    Suriyelilerin yaşadığı Kilis Konaklama Tesisleri'nde, bir avuç toprağa ekilen sebzeler ve kış için yapılan hazırlıklar hayatın her şeye rağmen devam ettiğini gösteriyor.

    Suriyelilerin yaşadığı Kilis Konaklama Tesisleri'nde, bir avuç toprağa ekilen sebzeler ve kış için yapılan hazırlıklar hayatın her şeye rağmen devam ettiğini gösteriyor. Kilis'te, 12 binden fazla Suriyeliyi barındıran konteyner kent, hastanesi, okulları, postanesi, banka şubesi ve marketleriyle bir ilçeden farksız.

    Suriyeli sığınmacıların bazılarının, sanki hep burada yaşamışlar ya da yaşayacaklarmış gibi evleri olarak gördükleri konteynerlerin çevresini güzelleştirmek için çaba harcamaları dikkati çekiyor.

    Ektikleri ve konteynerlerin tepesine kadar uzanmış fasulye ve kabaklara, bahçeden koparıp yemeklere katmak için büyütülen maydanozlara her yerde rastlanmıyor belki ama dizi dizi asılan çamaşırlar, konteyner kentin rengi olarak her an karşınıza çıkabiliyor. Konteyner kent nüfusunun üçte biri çocuklardan oluştuğu için de çamaşırhanelerden ve iplerden renkli çamaşırlar eksik olmuyor.

    Görüntü vermek istemeyen birçok Suriyeli, bir şeylerle uğraşarak yaşadıkları kötü zamanları unutmaya çalıştıklarını ve evlerine dönebilecekleri günü beklediklerini söylüyor. Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanlara teşekkür ediyorlar ama her cümlenin sonunda vatanlarına olan özlemi de dile getiriyorlar.

    Kaynak: AA





    Konteyner evleri ''sıcak yuvaları'' oldu Yorumları