Balıkesirli şehit son yolculuğuna uğurlandı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 09-18-2012 (00:13)   Son Mesaj: 09-18-2012 (00:13)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    09-18-2012

    Balıkesirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

    Balıkesirli şehit son yolculuğuna uğurlandı
    Balıkesirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

    Afyonkarahisar'da 12 gün önce askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 askerden Balıkesirli Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın (43), Bigadiç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

    Afyonkarahisar'da 12 gün önce askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 askerden Balıkesirli Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın (43), Bigadiç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin eşi Nalan, 8 yaşındaki kızı Sudem, annesi Hatice ve kardeşleriyle diğer yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

    Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde dün düzenlenen törenin ardından şehit Apaydın'ın cenazesi, cankurtaranla konvoy eşliğinde memleketine getirilerek, Bigadiç Devlet Hastanesi morguna koyuldu. Bugün öğlen saatlerinde de merkez Fethibey Mahallesi, Müftü Şuuri Efendi Caddesi'nde evine, helâllik alınması için götürüldü. Burada İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz'in helâllik istemesi, herkesi duygulandırdı.

    Şehidin gelmesiyle ailesi ve mahalleli gözyaşlarına boğulurken annesi 68 yaşındaki Hatice Apaydın fenalık geçirdi. Kız kardeşleri Gülmisal Özbudun ve Ayşe Özyiğit'i de yakınları teskin etmeye çalıştı. Helâllik alınmasının ardından cenaze, omuzlarda yaklaşık 300 metre uzaktaki pazaryerine kadar taşındı. Cenaze için binlerce vatandaş burada toplandı. Daha sonra ilçe merkezinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ve duaların ardından yeni şehir mezarlığında defnedildi.

    Cenaze töreninden sonra Türk Kızılayı, mezarlıkta 4 bin kişiye pilav ve ayran dağıttı. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, milletvekilleri, askeri yetkililer, kamu kurum ve kuruluş amirleri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

    Kaynak: CİHAN





    Balıkesirli şehit son yolculuğuna uğurlandı Yorumları