Atatürk Havalimanı'nda kaçak telefon ele geçirildi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-18-2012 (00:14)   Son Mesaj: 09-18-2012 (00:14)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    09-18-2012

    Atatürk Havalimanı'nda kaçak telefon ele geçirildi

    Atatürk Havalimanı'nda kaçak telefon ele geçirildi
    Atatürk Havalimanı'nda kaçak telefon ele geçirildi

    Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü ekipleri, içerisinde kapı zili olduğu söylenen kolilerde 6 bin kaçak telefon ele geçirdi.

    Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü ekipleri, içerisinde kapı zili olduğu söylenen kolilerde 6 bin kaçak telefon ele geçirdi. Özel bir dış ticaret firması tarafından Çin'den kablosuz kapı zili olarak ithal edilen ve uçakla İstanbul'a getirilen kolilerde arama yapan gümrük ekipleri, zillerin içerisine yerleştirilmiş değişik tip ve markalarda yaklaşık 6 bin adet cep telefonu ele geçirdi. Telefonlara el konularak olayla ilgili olarak yasal takip başlatıldı.

    İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tevfik Usta, eşya farklılaştırma yöntemiyle son iki hafta içersinde Türkiye'ye sokulmak istenen 13 bine yakın telefona el koyduklarını belirterek, telefonların piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon TL olduğunu söyledi. Usta, ?Bu bir ay içinde yapılan 3. uygulamamız. 6 bin civarında cep telefonu ele geçirildi. Daha önceki uygulamalarımızda da cep telefonu yakalamamız olmuştu. Adaptörler içerisine yada başka eşyaların arasına konularak getirilmeye çalışılıyor. Son olarak kablosuz kapı diye beyan edildi fakat içinden cep telefonu getirildi. Uzakdoğu'dan geliyor. Bu ay içerisinde 5 milyon TL değerinde ürün yakalandı.? dedi.



    Kaynak: CİHAN





    Atatürk Havalimanı'nda kaçak telefon ele geçirildi Yorumları