Günay, hastanede Neşet Ertaş'la görüştü   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-17-2012 (23:12)   Son Mesaj: 09-17-2012 (23:12)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    09-17-2012

    Günay, hastanede Neşet Ertaş'la görüştü

    Günay, hastanede Neşet Ertaş'la görüştü
    Günay, hastanede Neşet Ertaş'la görüştü

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ı hastanede ziyaret etti. Günay, "Kendisini moral itibariyle gayet iyi gördüm" dedi.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ı hastanede ziyaret etti. Günay, "Kendisini moral itibariyle gayet iyi gördüm" dedi. İzmir Medical Park Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde tedavi gören ünlü sanatçının sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Günay, "Neşet Ertaş, bizim halk müziğimizin yaşayan efsanelerinden biridir. Bir ekoldür." dedi.

    Ertaş'ın, babası rahmetli Muharrem Ertaş'tan bu yana müziği kitleselleştirme ve evrenselleştirme adına önemli çalışmalara imza attığını aktaran Bakan Günay, "Kendisini moral itibariyle gayet iyi gördüm. Son derece iyi bakılıyor. Ailesi yanında. Hastane ekibi, kendisiyle çok yakından ilgileniyor. Bütün Türkiye'nin sevgisini görmekten o son derece mutlu. Herhangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin bütün Türkiye, genci ve yaşlısıyla Neşet Ertaş'ın tekrar sazına, sözüne kavuşması için bekliyor." şeklinde konuştu. Bakanlık olarak filarmoni orkestrası kurduklarını, Ertaş'ın da orada konser vermesini beklediklerini ve hayal ettiklerini söyleyen Günay, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diledi.

    Bir gazetecinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlık arasında geçen hafta yaşanan bayrak asma genelgesi kriziyle ilgili sorusunu da cevaplandıran Ertuğrul Günay, "Bundan sonra herkes, kendi aklına göre hüküm yürüteceği yerde devletin yayınladığı metinleri dikkatle okursa bizi böyle boş işlerle uğraştırmaz. Komitede görevli bütün arkadaşların metin okuma ve yorumlama dikkatsizliğinden hepimiz yorulduk yeteri kadar. İzmir de gereksiz yere yoruldu. Umarım bundan sonra program komitelerine ders olur." dedi.

    Neşet Ertaş, geçen pazartesi İzmir'e gelmiş ve rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi altına alınmıştı.

    Kaynak: CİHAN





    Günay, hastanede Neşet Ertaş'la görüştü Yorumları