Ankara ilk hacı kafilesini dualarla uÄŸurladı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 09-17-2012 (23:13)   Son Mesaj: 09-17-2012 (23:13)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    09-17-2012

    Ankara ilk hacı kafilesini dualarla uğurladı

    Ankara ilk hacı kafilesini dualarla uğurladı
    Ankara ilk hacı kafilesini dualarla uğurladı

    Ankara'nın ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. Esenboğa Havalimanı'nda, Başkentten hareket edecek ilk hacı kafilesi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

    Ankara'nın ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. Esenboğa Havalimanı'nda, Başkentten hareket edecek ilk hacı kafilesi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tören düzenlendi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hacı adaylarına bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını söyleyerek, ''Oraya yalnız kendi adınıza gitmiyorsunuz. Hacılar Müslümanların Allah'a gönderdiği temsilcilerdir. Siz de memleketinizi ve ülkenizdeki Müslümanları temsilen gidiyorsunuz'' dedi.

    Keleş, hacı adaylarına ''ne kadar kötü huy varsa şeytana iade ederek dönmeleri'' temennisinde bulunarak, ''Bu yolculukta başkalarının kusurlarını bulmak yerine kendi eksikliklerini telafi etme çabası içinde olmaları ve Allah'ın nazargahı Kabe'de kalp kırmadan dönmeye çalışmalarını'' tavsiye etti.

    Keleş, şunları dile getirdi:

    ''Size ne mutlu ki Allah'ın misafirleri arasına girdiniz. Oraya yalnız kendi adınıza gitmiyorsunuz. Hacılar Müslümanların Allah'a gönderdiÄŸi temsilcilerdir. Siz de memleketinizi ve ülkenizdeki Müslümanları temsilen gidiyorsunuz.Â*Orada, kendiniz için dua edeceksiniz elbette ama milletimiz ve bütün Müslümanlar için de dua edeceksiniz.''

    -70 bin hacı adayı gün sayıyor-

    Suudi Arabistan Büyükelçilik Maslahatgüzarı Abdulhadi El Şafi, ''Hacı adaylarına hizmet etmek, Suudi Arabistan halkı için büyük bir şereftir'' diyerek, hacı adaylarının orada hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını kaydetti.

    Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel de 1 milyonu aşkın başvuru arasından, 70 bin kişinin hacca gitme hakkı kazandığını ve bugün 2 bin 50 kişilik ilk kafilenin Medine'ye ulaşacağını bildirdi.

    Yücel, toplamda 306 kafileyle 20 Ekim'e kadar bütün hacı adaylarının kutsal yolculuklarını gerçekleştireceklerini belirterek, 30 Ekim-29 Kasım tarihleri arasında da hacıların yurda dönüşlerinin tamamlanacağını ifade etti.

    -Heyecanlı bekleyiş-

    Havaalanında 7'den 70'e binlerce kişi ya kendi sırasını ya da anne babasını, dostunu, akrabasını yolcu etmek için heyecanla bekledi.

    Bunlardan biri de 3 yıldır kuranın kendisine çıkması için dua eden Nefise-Mustafa Zengin çifti.

    Uçağın kalkmasına sayılı vakit kala Nefise ZenginÂ*hacca gidebilmekten duyduÄŸu mutluluÄŸu dile getirirken, eÅŸi Mustafa Zengin de uzun zamandır bugünü beklediklerini ifade etti. Zengin, ''Milletçe üzüntülü günler yaşıyoruz.Â*Åžehitlerimize Allah rahmet eylesin ama bu da farklı bir mutluluk'' diye konuÅŸtu.

    Kazan Yayalar Mahallesi Camisi imam hatibi Osman Çavuşoğlu da görevli olarak hacca gitmenin heyecanını yaşarken, hacı adaylarına rehberlerin sözlerini dikkate almaları uyarısında bulundu.

    Kaynak: AA





    Ankara ilk hacı kafilesini dualarla uğurladı Yorumları