PKK, her evden bir kiÅŸi istiyor!   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 09-15-2012 (16:10)   Son Mesaj: 09-15-2012 (16:10)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    09-15-2012

    PKK, her evden bir kiÅŸi istiyor!

    PKK, her evden bir kiÅŸi istiyor!
    PKK, her evden bir kiÅŸi istiyor!

    Üst üste yapılan operasyonlar ile bozguna uğrayan PKK, artan kayıplarının ardından dağ kadrosunu yenilenemek için çözüm arayışına girdi.

    Üst üste yapılan operasyonlar ile bozguna uğrayan PKK, artan kayıplarının ardından dağ kadrosunu yenilenemek için çözüm arayışına girdi. Genelkurmay Başkanlığı, dört gün önce son 5 ayda yapılan operasyonlar ile 373 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Önceki gün ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 7 taburdan oluşan 4 bin komando ve Bordo Bereliler son yılların en büyük temizlik harekatına başladı.

    Hakkari Valiliği ise sadece son 6 günde bölgede 75 teröristin öldürüldüğü kaydetti. Son dönemlerde vur-kaç taktiği yerine vur-kal taktiğini uygulayan ancak bozguna uğrayan PKK ise, artan kayıplarının ardından dağ kadrosunu yenilenemek için çözüm arayışına girdi.

    20 Eylül'e kadar süre

    90'ların başında Halepçe Katliamı'ndan sonra bölgeden kaçanların sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kurulan ve bin ailenin yaşadığı kampa göz diken PKK, her aileden 15-25 yaş arası kadın veya erkek bir kişinin örgüte katılması yönünde baskı kurmaya başlamıştı. Erbil'e yaklaşık 100 kilometrede mesafede bulunan kampta, ailelerden ya zorla bir kişiyi alacaklarını ya da kendilerini kamptan gönderecekleri tehdidinde bulunan PKK, ailelere 20 Eylül'e kadar süre tanımıştı. Terör örgütü, kamptaki gençlerin kaçmaması için de, kampın giriş ve çıkışında nöbet tutmaya başlamıştı.

    15-25 yaÅŸ grubunu istemiÅŸti

    BM'nin etkinliğinin son derece az olduğu kampın giriş ve çıkışında, gençlerin kaçmaması için yaklaşık 20 günden beri nöbet tutan PKK'nın, özellikle Şemdinli'de gerçekleşen operasyonların ardından kamptaki isteklerini değiştirdiği öğrenildi. Terör örgütü, artan kayıplarının ardından daha önce bin kişi istediği kampta, ailelere en az 500 kişiye ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Ailere baskı kurmaya devam eden örgüt, 15-25 yaş aralığını da kaldırarak, daha yaşlı kişilerin de örgüte katılabileceğini belirtti. Dağda, yemek yapacak, bulaşık yıkayacak kişilere dahi ihtiyacı olduğunu açıklayan PKK, kamptakilere baskısını artırdı.

    DiÄŸer yandan,Â* DışiÅŸleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Erbil BaÅŸkonsolosluÄŸu'ndan Mahmur Kampı'ndaki PKK baskısı ile ilgili bilgi istedi.

    Mahmur kampı BM tarafından 1998'de kuruldu. Kamp, 1994 'te Türkiye'nin Irak sınır köylerinde yaşayanların güvenlik gerekçesiye tahliyesinden sonra buraya sığınan Kürtler'den oluşuyor. Türkiye, kampın PKK tarafından kullanıldığını ve örgüt üyelerinin barındırıldığını belirterek kapatılmasını istiyor.

    Kaynak: Vatan





    PKK, her evden bir kişi istiyor! Yorumları