Asker savunmadan hücuma geçti   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 09-15-2012 (16:08)   Son Mesaj: 09-15-2012 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    09-15-2012

    Asker savunmadan hücuma geçti

    Asker savunmadan hücuma geçti
    Asker savunmadan hücuma geçti

    PKK'nın son saldırılarının ardından Hakkâri ve Şırnak'taki terörle mücadele yönteminde değişikliğe gidildi. Asker, bugüne kadar uygulanan 'savunma' yöntemini bırakarak 'hücum'a geçti.

    PKK'nın son saldırılarının ardından Hakkâri ve Şırnak'taki terörle mücadele yönteminde değişikliğe gidildi. Asker, bugüne kadar uygulanan 'savunma' yöntemini bırakarak 'hücum'a geçti. Aziz İstegün'ün haberi

    Özellikle Hakkâri kırsalının adım adım tarandığı operasyonlarda 1 hafta içinde 83 terörist etkisiz hale getirildi. Gediktepe'nin de bulunduğu sınıra hâkim 12 tepe, teröristlerden temizlendi. Uygun durumdaki tepelere birer tank konuşlandırıldı.

    Terör örgütü PKK'nın uygulamaya çalıştığı 'alan hakimiyeti' stratejisi ile Åžemdinli-Beytüşşebap baskınlarının ardından Hakkâri ve Şırnak'taki terörle mücadele yönteminde deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi.Â*30 AÄŸustos'taki YAÅž atamalarıyla bölgeye gelen yeni komutanlar, bugüne kadar uygulanan 'savunma' yerine 'hücum'a geçti. Kışlalardan çıkan askerler, özellikle Hakkâri kırsalını adım adım taramaya baÅŸladı.

    Bunun sonuçları da alınmaya başlandı. Son 1 haftada sadece Hakkâri bölgesinde 83 terörist etkisiz hale getirildi. Gediktepe'nin de bulunduğu sınıra hakim 12 tepe teröristlerden temizlendi. Uygun tepelere birer tank konuşlandırıldı.

    Özellikle Hakkâri Şemdinli'de yoğunlaşan operasyona tamamı özel birliklerden oluşan 7 tabur katılıyor. Yaklaşık 1.500 güvenlik görevlisi bölgeyi didik didik arıyor. Bolu ve Isparta'dan çok sayıda özel birliğin Hakkâri ve Şırnak'a kaydırıldığı belirtiliyor. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in de önceki gün Hakkâri'ye gelerek bilgi aldığı operasyon sırasında insansız hava araçları bölgede sürekli uçarak terörist grupları tespit etmeye çalışıyor. Bulunan hedeflere havadan ve karadan müdahale ediliyor. 3. Dağ Taktik Komutanlığı ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, teröristlerin bulunduğu bölgeleri ateş altında tutuyor. F-16'lar, Şemdinli'nin karşısında, İran-Irak-Türkiye sınırlarının birleştiği noktanın güneybatısında kalan Hakurk bölgesi ile PKK kamplarını bombalıyor. Buradaki kampları, çoğunlukla Suriyeli teröristlerin yönettiği belirtiliyor.

    ZAMAN





    Asker savunmadan hücuma geçti Yorumları