Org. Necdet Özel'den Åžemdinli emri   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 09-15-2012 (16:09)   Son Mesaj: 09-15-2012 (16:09)    Cevap: 0    Gösterim: 389  

    09-15-2012

    Org. Necdet Özel'den Şemdinli emri

    Org. Necdet Özel'den Şemdinli emri
    Org. Necdet Özel'den Şemdinli emri

    Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in bizzat yönettiği Şemdinli bölgesindeki operasyonlarda 700 kişilik bir terörist grubun sıkıştırıldığı öğrenildi. Özel, komando birliği emri verirken bordo bereli birlikler dağı taşı didik didik tarıyor.

    Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in bizzat yönettiği Şemdinli bölgesindeki operasyonlarda 700 kişilik bir terörist grubun sıkıştırıldığı öğrenildi. Özel, komando birliği emri verirken bordo bereli birlikler dağı taşı didik didik tarıyor. ŞEHİR MERKEZİNDE SIKIŞTIRILDILAR

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bizzat yönettiği Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonda 200 kişilik bir terörist grubun şehrin içinde sıkıştırıldığı, kaçış yollarının kapatıldığı öğrenildi.

    Hakkâri Valiliği, 8-13 Eylül arasında Şemdinli kırsalında, operasyonlarda 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 4 askerin de şehit olduğunu açıkladı. Profesyonelleştirilen uzman erbaşlardan oluşan 7 taburun katıldığı dünkü operasyonda ise 10 terörist öldürüldü. Böylece son 8 günde Şemdinli'de öldürülen terörist sayısı 85 oldu. Dünkü operasyonda bir korucu şehit olurken 6'sı asker 9 kişi de yaralandı.

    Diyarbakır ve Şırnak kırsalında yapılan operasyonlarda ise 40 PKK'lı öldürülmüştü. Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonlarında da 25 PKK'lının öldürüldüğü tespit edilmişti.

    Şemdinli'de yaklaşık 4 bin askerle sürdürülen operasyona TSK'nın seçkin birlikleri "Bordo Bereliler" ve Jandarma Özel Harekât (JÖH) askerleri bulunuyor.

    Operasyonlar, Goman Dağı kırsalı, Mergesav bölgesi, Bağlar köyüne bağlı Zorgeçit, Muşe, Beyteran mezraları ile Günyazı köyüne bağlı Yukarı Orta ve Aşağı Yiğitler mezralarında devam ediyor. Önceki gece F-16'lar ve Kobralar Şemdinli kırsalı ve Irak sınırını bombaladı. Sabah saatlerinde de helikopterler Şemdinli'deki sınır karakollarına asker sevkıyatı yaptı.

    ŞEMDİNLİ'YE ÖZEL KOMANDO TUGAYI EMRİ

    Bu arada, Org. Özel'in kaydırma birliklerle güvenliği sağlanan Şemdinli'de yerleşik komando tugayı kurulması emri verdiği öğrenildi.

    GüvenliÄŸi saÄŸlamak ve ani olaylarla müdahale etmek için özel kurulacak komando tugayında çoÄŸunluÄŸu Ä°stanbul'daki 23'üncü Motorlu Piyade birliklerinden olmak üzere 700 personel görevlendirilecek.Â*

    BÖLGEDE 700 KADAR TERÖRİST ABLUKAYA ALINDI

    Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya karşı büyük bir operasyon başlattı. Terörle mücadelede 'sadece havadan intikal' gibi yeni taktikler uygulayan güvenlik kuvvetleri, PKK'ya büyük darbe vurdu. PKK'nın eşzamanlı saldırı yapacağı yönündeki tespitlerin ardından operasyonlar genişletildi. Bölgede bulunan 700 kadar terörist savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları'yla (İHA) havadan ablukaya alındı. Sadece uzman personelin görev aldığı hava destekli operasyonlar sürüyor.

    TERÖRÜN TEPESİNE İNİŞ

    Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın en önemli saldırı yöntemleri arasında yer alan mayın ve pusuya karşı sadece havadan intikal yöntemini kullanmaya başladı. İnsansız Hava Araçları (İHA) veya gece görüş sistemleri tarafından tespit edilen teröristlerin üzerine nokta tayini helikopter intikali yapılıyor. Helikopterler önce teröristlerin tespit edildiği bölgeyi bombalıyor. Eğer bölge sivil yerleşim yerlerine yakınsa tespit edilen nokta bombalanmıyor. Ardından özel timler nokta inişi yapıyor.

    HEDEF SAPTIRMA SALDIRISI

    Nokta tayini operasyonlar nedeniyle büyük kayıp veren ve özel timlerden kaçmaya çalışan teröristlerin bölgedeki küçük gruplar üzerinden hedef saptırmaya çalıştığı öğrenildi. Küçük PKK'lı grupların, arazideki teröristlerin kaçabilmesi için karakollara taciz saldırıları yaptığı öğrenildi.

    Ä°HA'LAR Ä°ÅžBAÅžINDA

    Jandarma ve polis özel harekat timlerinin sürdürdüğü operasyonların dünkü bölümünde, İHA'lar teröristlerin Kavaklı Kampı yakınındaki bir bölgeye geri çekilirken bazı alanlarda mayınlama yaptığını tespit etti. İHA'ların tespit ettiği görüntüler, bölgede operasyon yapan özel timlere iletildi. Timler bu bilgi üzerine kayıp vermeden operasyona devam etti.

    SABAH - YENÄ° ÅžAFAK





    Org. Necdet Özel'den Şemdinli emri Yorumları