Göksun Osmaniye arasındaki tarihi ipek yol   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 09-15-2012 (16:10)   Son Mesaj: 09-16-2012 (01:06)    Cevap: 1    Gösterim: 982  

    09-15-2012

    Göksun Osmaniye arasındaki tarihi ipek yol

    Göksun Osmaniye arasındaki tarihi ipek yol
    Göksun Osmaniye arasındaki tarihi ipek yol

    Karadeniz ile Akdeniz'i otoyol ile birbirine bağlayacak proje kapsamında yapılan Göksun-Osmaniye arasındaki kara yolu 2013 yılında tamamlanacak.

    Karadeniz ile Akdeniz'i otoyol ile birbirine bağlayacak proje kapsamında yapılan Göksun-Osmaniye arasındaki kara yolu 2013 yılında tamamlanacak. Karadeniz-Akdeniz otoyolu için Göksun, Kadirli, Andırın bölge belediyeleri başkanları ve sivil toplum kuruluşları platform kurdu. Göksun Belediye Başkanı Ramazam Hurç, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Taşoluk Belediye Başkanı Doğan Kuşoğlu, Değirmendere Belediye Başkanı Nuri Gişi, Geben Belediye Başkanı Gökhan Avcı, Yeşilova Belediye Başkanı Hüseyin Kayıran ve Kadirli sivil toplum kuruluşları adına Mustafa Demirci, Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürü Yakup Dost'u ziyaret etti. Heyet, Göksun-Osmaniye kara yolu hakkında bilgi aldı. Kara yolunun 2013 yılının sonlarına doğru tamamlanacağı bildirildi.

    Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, "Tarihi ipek yolu olan Osmaniye-Göksun kara yolu 350 bin kişiyi bulan yöre halkına umut olacaktır. Bu yol tarihi İpek Yolu'dur. Çevrenin bu yola ihtiyacı vardır. Biz de çevre bölge belediye başkanları olarak platform kurarak gerekli yerlere başvurduk. Son olarak Mersin 5. Bölge Müdürü Yakup Dost'u makamında ziyaret ederek bölge karayolu hakkında sıkıntılarımızı dile getirdik, bölgenin bu karayoluna ihtiyacı olduğunu ve aciliyet arz ettiğini bildirdik." dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Göksun Osmaniye arasındaki tarihi ipek yol Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  09-16-2012, 01:06

    → Göksun Osmaniye arasındaki tarihi ipek yol


    önemli yol güzergahlarından biri olacak şüphesiz
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu