Sağlam: Her iki olayda zararımız, ziyanımız yok   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-11-2012 (15:27)   Son Mesaj: 09-11-2012 (15:27)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    09-11-2012

    Sağlam: Her iki olayda zararımız, ziyanımız yok

    Sağlam: Her iki olayda zararımız, ziyanımız yok
    Sağlam: Her iki olayda zararımız, ziyanımız yok

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, terör örgütü PKK mensuplarının saldırı düzenlediği Hani ilçesinde incelemelerde bulundu.

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, terör örgütü PKK mensuplarının saldırı düzenlediği Hani ilçesinde incelemelerde bulundu. Sağlam, dün akşam terör örgütü PKK mensuplarının saldırı düzenlediği ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği ilçede, İlçe Emniyet Amirliği'ni ziyaret etti, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı'ya geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

    Daha sonra teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ara sokaklarda incelemelerde bulunan Sağlam, çatışmanın nasıl meydana geldiğine ilişkin yetkililerden detaylı bilgi aldı.

    Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam 22.30 civarında vatandaşın da 'bir görüntü var' şeklindeki ihbarı üzerine güvenlik güçlerinin tedbirli olarak arama tarama faaliyetinde bulunduğunu söyledi.
    Güvenlik güçleri ve teröristlerin amirlik binasının karşısında teröristlerle burun buruna geldiğini kaydeden Sağlam, teröristlerin ateş etmesiyle anında karşılık verildiğini, karşılıklı olarak ciddi bir mücadele yaşandığını, çatışmanın sokak aralarında devam ettiğini bildirdi.

    Çatışmada, kırsaldan gelen 3 teröristin kırsal elbiseleri içinde etkisiz hale getirildiğini aktaran Sağlam, ''Üzerlerinde kalaşnikof silahlar, el bombaları ve lav silahı ele geçirildi. Bol miktarda zırh delici mermi vardı. Bu zamanda, hakikaten ilçelerimiz riskli. Teröristler, belli güçlerin hesabına taşeron olarak kullanılıyor'' dedi.
    Sağlam, ilerleyen saatlerde de Dicle ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı araca biksi marka uzun namlulu silahlarla ciddi bir saldırının gerçekleştirildiğini, yaşanan temasın ardından, teröristlerin kaçtığını aktardı.
    ''Her iki olayda zararımız, ziyanımız yok. Allah'a çok şükür kimsenin burnu kanamadı'' diyen Sağlam, teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğünü belirtti.

    Kaynak: AA





    Sağlam: Her iki olayda zararımız, ziyanımız yok Yorumları