Adli Tıp önündeki acı bekleyiş sürüyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-10-2012 (17:55)   Son Mesaj: 09-10-2012 (17:55)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    09-10-2012

    Adli Tıp önündeki acı bekleyiş sürüyor

    Adli Tıp önündeki acı bekleyiş sürüyor
    Adli Tıp önündeki acı bekleyiş sürüyor

    Afyonkarahisar'daki patlama sonrası Adli Tıp Kurumu önünde şehit ailelerinin bekleyişi sürüyor.

    Afyonkarahisar'daki patlama sonrası Adli Tıp Kurumu önünde şehit ailelerinin bekleyişi sürüyor. Şehit Ahmet Tosun'un dayısı Salih Sayın yaptığı açıklamada, üç-dört gündür beklediklerini, sürecin ise belirsiz bir şekilde işlediğini söyledi.

    Sayın, ''Şehit yakınlarının tek isteği; yetkili mercilerden bir açıklama. Şehidimizi bir an önce götürüp memleketine defnetmeyi düşünüyoruz. Acılarımızın hafiflemesini istiyoruz'' dedi. Yetkililerin konuya duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden Sayın, şehit evlerinde insanların cenazelerinin gelmesini beklediğini ve acılarının kat kat büyüdüğünü dile getirdi.

    Sayın, ''Bugün Pazartesi ve biz hala açıklama bekliyoruz. Tabiki Adli Tıbbın ve ilgili savcının işine karışmak gibi bir niyetimiz yok ama süreç hakkında bilgi edinmek istiyoruz'' görüşünü dile getirdi.

    -Bakanlıktan ''tatlı''-

    Keçiören'de bulunan Ankara Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen şehit ailelerine destek amacıyla askeri yetkililer, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay yetkilileri de bulunuyor.

    Sağlık Bakanlığı 112 Acil servisi, bir ambulans ve 3 personel ile şehit ailelerinin olası sağlık problemlerine karşın tetikte bekliyor.

    AA muhabirine açıklama yapan Kızılay yetkilisi ise toplam 10 personel olduklarını, 5 personelin Adli Tıp önünde, diğer 5 personelin de Ankara'da bulunan 3 şehit evinde destek amacıyla görev yaptığını bildirdi.

    Yetkili, şehit ailelerine iaşenin yanı sıra psiko sosyal destek de verildiği söyledi.

    Çevre binadaki vatandaşların evlerinin camlarına Türk bayrağı astıkları dikkat çekerken, bazı vatandaşların da hem şehit ailelerine taziye ziyareti yaptıkları hem de Kızılay ekiplerine arzu edilirse gıda takviyesinde bulunabileceklerini söyledikleri gözlendi.

    Kaynak: AA





    Adli Tıp önündeki acı bekleyiş sürüyor Yorumları