Yurtlarda kalan Suriyeliler çadırkente naklediliyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-08-2012 (20:50)   Son Mesaj: 09-08-2012 (20:50)    Cevap: 0    Gösterim: 335  

    09-08-2012

    Yurtlarda kalan Suriyeliler çadırkente naklediliyor

    Yurtlarda kalan Suriyeliler çadırkente naklediliyor
    Yurtlarda kalan Suriyeliler çadırkente naklediliyor

    Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyelilerin Cevdetiye Beldesi'nde kurulan çadırkente nakilleri başladı.

    Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyelilerin Cevdetiye Beldesi'nde kurulan çadırkente nakilleri başladı. Yaklaşık bir aydır Fen Lisesi Yurdu ve Atatürk Öğrenci Yurdu'nda kalan 500 Suriyeli sığınmacı, Cevdetiye'deki çadırkentin tamamlanmasının ardından buraya nakledilmeye başlandı.

    Adana'nın Ceyhan ilçesi ve Gaziantep'in İslahiye ilçesinden otobüs ve minibüslerle getirilen, aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 2 bin Suriyeli sığınmacı da Cevdetiye'deki çadırkente yerleştiriliyor.

    Çadırkente girerken zafer işareti yapan Suriyeliler, kayıt işlemlerinin ardından çadırlarına yerleştiriliyor.

    Bazı çalışmaların halen sürdüğü çadır kentte, sığınmacılar için yatak ve nevresimler sabah saatlerinde getirildi. Çadırkentin giriş kapısında da geniş güvenlik önlemi alındı.

    249 dönüm arazi üzerine kurulan 2 bin çadırlık Cevdetiye çadırkentinde 10 bin Suriyeli sığınmacının konaklaması planlanıyor.

    Bu arada, Osmaniye'de YURTKUR öğrenci yurdunda kalan yaklaşık bin Suriyeli'nin ise bugün minibüslerle İslahiye'ye gönderileceği öğrenildi.

    Bir yandan Suriyelilerin nakilleri devam ederken, boşaltılan yurtlarda yeni eğitim öğretim dönemi için temizlik işlerinin de başladığı görüldü. YURTKUR öğrenci yurdunun çevre duvarında boyama çalışmaları başlatıldı.

    Kaynak: AA





    Yurtlarda kalan Suriyeliler çadırkente naklediliyor Yorumları