Suriyeli sığınmacılar, çadır kente taşındı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-08-2012 (20:50)   Son Mesaj: 09-08-2012 (20:50)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    09-08-2012

    Suriyeli sığınmacılar, çadır kente taşındı

    Suriyeli sığınmacılar, çadır kente taşındı
    Suriyeli sığınmacılar, çadır kente taşındı

    Suriye’deki olaylardan kaçarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye’ye sığınan ve buradan Osmaniye’ye getirilerek öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyeliler, Cevdetiye beldesine kurulan çadır kente taşındı.

    Suriye’deki olaylardan kaçarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye’ye sığınan ve buradan Osmaniye’ye getirilerek öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyeliler, Cevdetiye beldesine kurulan çadır kente taşındı. Yaklaşık bir aydır Osmaniye Fen Lisesi yurdu ve Atatürk Öğrenci Yurdu'nda kalan 500 Suriyeli sığınmacı ile Ceyhan ve İslahiye'den getirilen aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 2 bin Suriyeli sığınmacı, Osmaniye’ye getirildi. Sığınmacılar, Cevdetiye’de kurulan çadır kente yerleştirildi. Minibüslerle getirilen mültecilerin çocukları çadır kente girişte zafer işarete yaparak çevredeki insanlara el salladı.

    Kayıt işlemlerinin ardından Suriyeli aileler 249 dönüm arazi üzerine kurulan, 2 bin çadır, 5 mahalleden oluşan ve 10 bin kişinin kalacağı çadır kente yerleştirildi. Bazı kısımlarda çalışmaların halen devam ettiği çadır kente sığınmacılar için yatak ve nevresimler sabah saatlerinde getirildi.

    Osmaniye Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan Suriyelilerin ise bugün otobüs ve minibüslerle Gaziantep’in İslahiye ilçesine gönderileceği bildirildi.



    Kaynak: CİHAN





    Suriyeli sığınmacılar, çadır kente taşındı Yorumları