Akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, ilk kez Viyana caddelerinde   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-09-2012 (09:04)   Son Mesaj: 07-08-2012 (20:50)    Cevap: 2    Gösterim: 1356  

    05-09-2012

    Akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, ilk kez Viyana caddelerinde

    Akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, ilk kez Viyana caddelerinde
    Anne ve babasından aldığı ciğerle hayata tutunan doğuştan akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, hızla iyileşiyor. 17 yıl sonra rahat nefes almanın mutluluğunu yaşayan Tuğçe, ilk kez Viyana caddelerinde dolaşmaya çıktı.

    Kimse Yok mu Derneği'nin öncülüğünde Beşiktaş taraftarları Çarşı Grubunun ve çok sayıda kurumun yardımda bulunduğu Tuğçe Başar, Avusturya'daki ameliyattan sonra Viyana'yı gezdi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Başar ailesi, aldıkları duaların vesilesiyle bugünleri gördüklerini ifade etti.

    Ameliyat sürecini anlatan Tuğçe Başar, "Başlarda korkularım vardı. Başarıp başaramayacağımı bilmiyordum ama Allah'a çok şükür dualarla ve doktorların yardımıyla her şeyi atlattım." dedi. Kimse Yok mu Derneği'nin destekleriyle bu güzel noktaya geldiğini söyleyen Tuğçe Kübra, "Bu işe onlar başladılar. Solunum cihazını ilk olarak Kimse Yok mu aldı. Ardından "Mademki nakil ihtimali var, devam edelim." dediler. Onların sayesinde daha çok bilindik." şeklinde konuştu.

    Uzun zamandır rahat bir nefes alamadığını söyleyen Tuğçe Kübra Başar ilk kez gönlünce gezdiğini ifade etti. Genç kız, "Bunlar anlatılmaz yaşanır. Bir insanın nefes almaması korkunç, anlatılacak bir şey değil. Başarmak da çok mutluluk verici, Allah'ın izniyle bunu başardım, inşallah bu hastalığı yaşayan diğer insanlar da başarırlar." ifadelerini kullandı.

    "KİMSE YOK MU'YU SADECE TELEVİZYONDA İZLERDİK"

    Yaşadıkları zorlu sürece dair bir değerlendirmede bulunan anne Ergül Başar ise "Hep televizyonda izlerdik, insan izlerken gerçekten böyle bir derneğin var olduğuna ve bu kadar yardımsever olduğuna inanamıyor. Kimse Yok mu Derneği'ne başvurduktan sonra anladım ki gerçekten böyle bir dernek var ve her şey gerçekten mükemmel işliyor. Allah razı olsun, Kimse Yok mu olmasaydı, gerçekten bugün burada olamazdık." dedi.

    Baba Tarzan Başar da şimdiye dek ailecek böyle rahatlıkla gülemediklerini dile getirerek "Üçümüzü bir arada ve böyle gülerek görmek her zaman nasip olmuyordu. Destek veren herkesten Allah razı olsun. Gerçekten çok mutluyum. Allah yardım olan herkesten razı olsun. Ümraniye Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve devletin birçok kurumu sonuna kadar bize destekçi oldu ama hayatımızın dönüm noktası Kimse Yok mu Derneği'dir. Dernekle karşılaşmamız bizim için büyük bir mucizeydi, sanki oraya davet edildik. Sonrasında maddi ve manevi olarak her şey değişti. Allah Kimse Yok mu Derneği'nden, Beşiktaş taraftarlarından ve dediğim gibi sayamayacağım bütün yardımseverlerden, arayanlardan, soranlardan, dua edenlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

    Fanatik bir Beşiktaşlı olan Tuğçe Kübra Başar'a Beşiktaş'ın meşhur taraftar grubu Çarşı da Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla yardıma ciddi bir katkıda bulunmuştu.




    Akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, ilk kez Viyana caddelerinde Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-09-2012, 09:05

    → Akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, ilk kez Viyana caddelerinde


    iste besiktasli olmak ayricalik demektir

    Acil sifalar diliyorum
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  07-08-2012, 20:50

    → Akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, ilk kez Viyana caddelerinde


    acil şifalar dileyiyorum inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur..
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu