Su kanalına düşen 2 işçi öldü   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 05-05-2012 (16:58)   Son Mesaj: 05-05-2012 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    05-05-2012

    Su kanalına düşen 2 işçi öldü

    Su kanalına düşen 2 işçi öldü
    Su kanalına düşen 2 işçi öldü

    Sivas'ın Akıncılar ilçesindesu tankı ve iş makinası ile kanal çalışması yaparken kanala düşen 2 işçinin cesedine ulaşıldı.

    Gölova ve Akıncılar ilçeleri arasında Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının tadilat işlerini yürüten müteahhit firmanın işçilerinden Ferit Karakan, traktörle Göllüce köyü Beypınarı mevkisindeki sulama kanalına geldi. Traktörün arkasına bağlı olan tanka su doldurmak isteyen Karakan, bir anda dengesini kaybederek kanala düştü.

    Beton mikseriyle kanalın kıyısında bulunan Mehmet Angın da arkadaşını kurtarmak için suya atladı. İşçiler, 3 metre derinliğindeki su kanalında bir anda kayboldu. Bölgedeki hidroelektrik santralinde çalışan işçilerin durumu bildirmesi üzerine kanalın kıyısına jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

    Kaybolan 2 işçiyi aramak için çalışma başlatıldı. Gölova Barajı'nın kapakları kapatılarak kanaldaki su seviyesi düşürülmeye çalışıldı. Kanal boyunca arama yapan ekipler, kanalın içerisindeki suyu da boşaltmak için çaba sarf etti.

    Yapılan çalışmalar sonucunda işçilerin cesedine ulaşıldı. Olay yerinin yaklaşık 5 kilometre ilerisindeki hidroelektrik santralinin su alma havuzunda bulunan cesetler, ekiplerce sudan çıkarıldıktan sonra Akıncılar İlçe Hastanesi morguna götürüldü. İşçilerin arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. İşçilerin, 2 gün önce çalışmak üzere Diyarbakır'dan ilçeye geldikleri öğrenildi.

    Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu ve Gölova Kaymakamı Mustafa Temiz de olay yerine gelerek yetkilerden bilgi aldı.




    Su kanalına düşen 2 işçi öldü Yorumları