Mutlu: Sütten ciddi zehirlenme yok   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-05-2012 (16:56)   Son Mesaj: 05-05-2012 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    05-05-2012

    Mutlu: Sütten ciddi zehirlenme yok

    Mutlu: Sütten ciddi zehirlenme yok
    Mutlu: Sütten ciddi zehirlenme yok

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okul sütünden zehirlenme iddialarına ilişkin, ''İstanbul'da şu anda ciddi zehirlenme şeklinde söyleyebileceğimiz bir vaka yok'' dedi.

    Mutlu, İSMEK kursiyerlerince düzenlenen tezhip sergisinin açılış töreninden önce gazetecilerin, ''Okul Sütü Programı'' kapsamında dağıtılan sütten zehirlenme iddialarına ilişkin soruları üzerine, süt dağıtımından sonra bazı kentlerde ve İstanbul'da yaşanan olayların, zehirlenmeyle hiçbir ilgisinin olmadığının çok açık olduğunu söyledi.

    Yaşananların ''Laktoz İntoleransı'' sorunuyla ilgili bir gelişme olduğunu, bunun da bazı çocuklarda görülebildiğini anlatan Mutlu, çocukların süt içerek alışmaları gerektiğini kaydetti.

    Mutlu, sütün dağıtımında hiçbir zorlamanın yaşanmadığını dile getirerek, ailelerin rızaları ve çocukların alerjik bir sorununun bulunup bulunmadığıyla ilgili incelemeler yapıldıktan sonra dağıtımın yapıldığını dile getirdi.

    Vali Mutlu, bir gazetecinin ''İstanbul'da kaç çocuk sütten etkilendi?'' sorusuna, kentte her gün, 1 milyon 110 bin çocuğa süt dağıtıldığını anlatarak, ''İstanbul'da 70-75 civarında çocuğumuz... Bir kısmı okuldayken, bir kısmı da evindeyken... Ama hiç birisiyle ilgili şu anda ciddi zehirlenme şeklinde söyleyebileceğimiz bir vaka yok. Zehirlenme olmadığını hepimiz biliyoruz. Zehirlenme değil. Olayın zehirlenme olmaması bizim için önemli'' şeklinde cevap verdi.

    İstanbul genelinde 5-6 ilçedeki 5-6 okulda bu olayların yaşandığını belirten Mutlu, ''İstanbul'un büyüklüğü içerisinde düşünüldüğünde, çok da önemli rakam değil ancak tek bir çocuğun dahi etkilenmesi, arzu edilmeyen bir durumdur'' dedi.

    Mutlu, sütten alınan numunelerin incelendiğini dile getirerek, şu ana kadar buna yönelik olumsuz bir durumun gelmediğini kaydetti.

    Bir gazetecinin ''Süt dağıtımıyla ilgili ilave tedbir alınacak mı?'' şeklindeki sorusuna Vali Mutlu, ''Zaten tüm tedbirler başta alınmıştı. İlgili bakanlıkların kontrol tedbirleri zaten baştan alınmış. Buna ek tedbir alınmayı gerektirecek bir durum yok. Baştan bir tedbir eksikliği yoktu ki ilave bir tedbir almayı gerektiren bir şey olsun. Sütlerin kendisinde bir şey yok. Çocuklarımızın süte alışmasıyla ilgili bazı çocuklarımızda bünyelerinden kaynaklanan bir olumsuzluk var'' şeklinde konuştu.

    Vali Mutlu, süt dağıtımının devam edeceğini de sözlerine ekledi.




    Mutlu: Sütten ciddi zehirlenme yok Yorumları