Şehit Er Zerender toprağa verildi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 05-05-2012 (16:58)   Son Mesaj: 05-05-2012 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    05-05-2012

    Şehit Er Zerender toprağa verildi

    Şehit Er Zerender toprağa verildi
    Şehit Er Zerender toprağa verildi

    Tunceli kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er İlhan Zerender memleketi Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyünde toprağa verildi.

    Helikopterle Ortaklar köyündeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilen şehidin cenazesi buradan yaklaşık 200 araçlık konvoyla 10 kilometre uzaklıktaki Gelişen köyü Ulaşan mezrasına götürüldü.

    Mezradaki cenaze törenine Vali Vekili Önder Bozkurt, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk ile yüzlerce vatandaş katıldı.

    İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, kıldırdığı cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, Allah yolunda hayatını kaybedenlerin Yüce Allah katında diri olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Şehit kardeşimizin yüce maneviyatı aramızdadır. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde 'İki göz vardır ona cehennem ateşi değmez, Allah için ağlayan göz ve Allah yolunda vatanını ve milletini korumak için sınır boylarında nöbet tutan göz.' İlhan kardeşimiz de Allah için nöbet tutuyordu. Allah kendisine rahmet etsin bizi de onun şefaatine nail eylesin.''

    Törenin ardından şehidin cenazesi askerler ve yakınlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde mezarlığa götürüldü. Şehidin kardeşleri ve yakınları mezarlığa giderek son kez şehidi görmek istedi. Bu sırada şehidin bazı yakınlarının fenalaştığı görüldü.

    Şehit Zerender, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualar eşliğinde toprağa verildi.




    Şehit Er Zerender toprağa verildi Yorumları