TYB´nin genel kurulunu mahkeme iptal etti   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 05-05-2012 (16:56)   Son Mesaj: 05-05-2012 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    05-05-2012

    TYB´nin genel kurulunu mahkeme iptal etti

    TYB´nin genel kurulunu mahkeme iptal etti
    TYB´nin genel kurulunu mahkeme iptal etti

    Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin 7 Şubat 2010 tarihinde yapılan genel kurulu, İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi.

    Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi"nin 7 Şubat 2010 tarihinde yapılan genel kurulu üye olmayan ve üyelik şartlarını taşımayan 84 kişiye hazirun listesinde yer verilmesi ve bunlardan 51"inin genel kurula katılarak kararlara iştiraki, ayrıca dernekteki defter ve belgelerin usulüne uygun tutulmaması nedeniyle İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi.

    Kanuna ve tüzüğe aykırı yapılan genel kurulu yargıya taşıyarak iptalini sağlayan dernek üyesi Cafer VAYNİ; "Kamu yararına çalışan Türkiye Yazarlar Birliği Derneğini bu dramatik ve üzücü sonuca genel merkez ve İstanbul şube yönetiminin elbirliği ile götürdüler. Karar duruşmasında TYB İstanbul şube başkanı ve avukatı mahkemece verilen karar doğrultusunda gerekenleri yapacaklarını ifade ettiler. Lakin mahkeme kararının icaplarını yerine getirmeyerek kararı temyiz ettiler. Bundan sonraki süreçte İstanbul ve Ankara Valiliklerine bilirkişi raporu ve gerekçeli kararı göndermekten, Dernekler Kanunu"nun, Kamu yararına çalışan derneklerle ilgili 27. maddesinin uygulamasını talep etmekten, ayrıca dernek hesapları ile ilgili de denetim talebinde bulunmaktan ve dernek tüzüğüne göre sorumluların dernekten ihracını istemekten başka çaremiz kalmamıştır. Çünkü bu maddeye göre kamu yararına çalışan derneklerin suç işleyen dernek yönetimini görevden almak ve derneği kayyuma devretmek için hâkime müracaat etme yetkisi valiliklere verilmiştir" dedi.

    Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi yönetiminde Şule Yayınları sahibi ve aynı zamanda Zaman gazetesi yazarlarından olan Ali Ural şube başkanı; Eyüp Belediyesi Kültür Müdürü İrfan ÇALIŞAN ve Gazeteci-yazar Hüseyin EMİROĞLU ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. Şimdiki Şube başkanı Muzaffer DOĞAN ise bu dönemde şube denetçisi olup, yaptıkları genel kurul mahkeme tarafından iptal edilen şube yönetimi hakkında olumlu rapor düzenleyerek aklayanların başında gelen kişiydi.




    TYB´nin genel kurulunu mahkeme iptal etti Yorumları