Dokuzsele deresi ıslah edilecek   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 05-05-2012 (12:56)   Son Mesaj: 05-05-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    05-05-2012

    Dokuzsele deresi ıslah edilecek

    Dokuzsele deresi ıslah edilecek
    Dokuzsele deresi ıslah edilecek

    Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kent merkezinden akan Dokuzsele deresini ıslah edeceklerini belirterek çalışmaların 2013 sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

    Uşak"ın en önemli çevre sorunlarından biri olan Dokuzsele deresi 2013 yılında kirlilikten kurtulacak. Kentin tam ortasından geçen ve kentsel dönüşüm alanı kapsamına da giren Dokuzsele, ıslah çalışmalarından sonra sandallarla halkın gezdiği bir görünüme kavuşacak. Islah çalışmalarına bu yıl başlayacaklarını ve bir yıl sonra tamamlayacaklarını ifade eden Ali Erdoğan, "Eskişehir"de Porsuk Çayı neyse Uşak"ta Dokuzsele Çayı o olacak. Uşak halkı ıslah çalışmaları tamamlandığında yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak" dedi.

    Devlet Su İşleri ile ıslah çalışmaları hakkında görüşme yaptıklarını ve bir protokol imzalayacaklarını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Dokuzsele, maalesef yıllarca deri işletmelerinin atıklarına maruz kaldı. Bu atıklar kötü koku ve kirlilik oluşturdu. Bu koku ve kirlilik Ulubey Kanyonlarını oradan da Menderes havzası"na kadar ulaştı. Uşak olarak bu sorunu çözmek için işe birkaç yıl önce deri işletmelerini sanayi bölgesine taşıyarak başladık. Taşınma işleminin ardından o bölgede kentsel yenileme projesi başlatıldı. Kentsel yenilemede artık sona yaklaştık. İlk etap kısa süre içinde başlayacak. Dokuzsele de Çokkozlar mevkiinden başlayarak bu alanın içinden geçiyor. Dolayısıyla bu dereyi de ıslat etmek zorundayız. Ama biz dereyi bir yaşam alanı haline dönüştürmek istiyoruz. Eskişehir modelini uygulayıp halkımızın kullanımına açmak istiyoruz. Derenin bu kirli hali Uşak"ın imajını zedeliyor. Kentten geçen herkes bu kötü koku ve kirliliğe şahit oluyor. Artık bu kötü imajı silmek zorundayız. Çalışmaları 2013 yılında bitirmeyi öngörüyoruz. Çalışmaların bitmesi ile yepyeni, Uşaklı vatandaşların her zaman vakit geçirmek isteyecekleri sandalla gezi yapılacak bir alan oluşacak" dedi.

    Dokuzsele Çayı"nın ıslahında kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar yaşayabileceklerine de bildiren Erdoğan, " Maalesef çayın ıslahında kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar ile karşılaşabiliriz. Çünkü derenin bazı bölgeleri üzeri kapatılarak çeşitli nedenlerden dolayı kişilere satılmış. Belediye meclisi kararı ile satılan bu yerlerin üzerine zamanla ev yapılmış. Bunun haricinde belediye kararı olmadan da yapı yapılan yerler var. Bu yerler üzerinde kamulaştırma yapacağız. Belediye kararı ile verilen yerlerde ise bedel ödemek sureti ile kamulaştırma yapacağız. İlimize yakışır bir çalışmayı hakkı ile yapıp bitireceğiz. Bu konuda dere üstünde dükkan ve binası olanlardan anlayış bekliyoruz" dedi.




    Dokuzsele deresi ıslah edilecek Yorumları