Meclis polisine 2. Mahmut önerisi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 05-05-2012 (12:58)   Son Mesaj: 05-05-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    05-05-2012

    Meclis polisine 2. Mahmut önerisi

    Meclis polisine 2. Mahmut önerisi
    Meclis polisine 2. Mahmut önerisi

    MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ilginç öneriler götürdü. Halaçoğlu Meclis polisi için de İkinci Mahmut önerisinde bulundu.

    MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ilginç öneriler götürdü. Halaçoğlu, TBMM'nin giriş kapılarının değiştirilmesini, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşımasını istedi. TBMM'de bekleyen polislerin 2. Mahmud döneminde giyilen üniformalarla görev yapmasının şık olacağını söyledi. Halaçoğlu, 'Kapıda bekleyen kişiler tarihi bir görüntü vermeli. Burası Meclis. Giriş kapılarının değişmesi gerekir. Mesela taklar yapalım' diye konuştu.

    İNGİLTERE'YE, FRANSA'YA BAKIN

    Halaçoğlu, yurtdışından örnekler verdi: 'İngiltere, Fransa, Yunanistan'ı düşünün. O yapılarda seremoni gösteriyorlar. Herkes seyrediyor.' Halaçoğlu, 'Nasıl bir seremoni olabilir' sorusunu da şöyle yanıtladı: Yürüyüşleriyle olabilir. İnsanlar seyretsinler. Atatürk'ün sözünü tekrar söylüyorum: Türkiye'nin tarihi sadece Osmanlı ve Selçuklu'dan ibaret değildir. Ondan önce de Türkler büyük devlet ve imparatorluk kurmuştur. Osmanlı devleti çökmüştür ama tarihi zincir kopmayacaktır. TBMM bunu yansıtmalı.




    Meclis polisine 2. Mahmut önerisi Yorumları