Yargıtay Başkanı Kaynak´tan hüzünlü veda   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 05-04-2012 (20:56)   Son Mesaj: 05-04-2012 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 432  

    05-04-2012

    Yargıtay Başkanı Kaynak´tan hüzünlü veda

    Yargıtay Başkanı Kaynak´tan hüzünlü veda
    Yargıtay Başkanı Kaynak´tan hüzünlü veda

    Yaş haddinden emekliliğe ayrılan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, 31 yıldır görev yaptığı Yargıtay’dan ayrılmanın hüznünü yaşadığını söyledi.

    Kaynak, "Hüzünlüyüm, çünkü çok sevdiğim mesleğimden, sizlerden ve Yargıtay"dan ayrılıyorum. Mutluyum, çünkü Rabb'ime çok şükürler olsun, sağlıklı bir şekilde emekli oluyorum." dedi. Kaynak, giderayak yeni anayasa ile ilgili önerilerini de kamuoyu ile paylaştı.

    Yaş haddinden emekliye ayrılan Nazım Kaynak"a Yargıtay"da veda töreni hazırlandı. Burada Yargıtay"daki mesai arkadaşlarına seslenen Kaynak, çok hüzünlü olduğunu belirtti. Bundan sonraki yaşamını sevdikleriyle geçireceğini anlatan Kaynak, emekliliklerini göremeyen arkadaşlarına da Allah rahmet diledi.

    "Her başlangıcın bir sonu, her sonda da yeni bir başlangıç vardır." diye konuşan Kaynak, önemli olanın başlangıç ile bitiş arasındaki zamanın nasıl geçtiği olduğunu, meslek hayatı boyunca adalet dağıtmaya çalıştığını kaydetti. Ağrı Tutak hakimi olarak başladığı meslek hayatında çeşitli ilçelerde görev yaptıktan sonra kurul tarafından 02.06.2011 yılında da Yargıtay 1. Başkanlığı"na seçildiğini hatırlatan Kaynak, veda törenlerinin aynı zamanda bir hesaplaşma, özeleştiri olduğunu ifade etti.

    Kaynak, 11 aylık başkanlık sürecinde neler yaptıklarını kısaca şöyle özetledi: "İş yükünün azaltılması ve hızlandırılması amacıyla kanun hazırlama komisyonu kurduk. Bu komisyon hazırladığı geniş çaplı çalışmayı Adalet Bakanlığına gönderdi. Bu komisyonun hazırladığı mevzuat çalışmalarıyla iş disipline edilmiş, hem de bu alanda yapılan işin kalitesi artmış. Yine Yargıtay"daki adaletsiz iş dağılımını düzeltmek ve Yargıtay"da uzmanlaşmaya dayalı adil bir iş bölümü yapmak suretiyle yapılan çalışma mart ayında yürürlüğe girdi. İş yükü sayımızı azaltmak için tetkik hakim sayımızı 500"den 800"e çıkarttık. Bunun yanında Cumhuriyet başsavcısı sayımızı 170"den 220"e çıkarttık. Şu anda Yargıtay"ın hakim, savcı ve personel sayısı neredeyse ideale yaklaştı."

    Üye sayısındaki artışın bina ihtiyacını ortaya çıkarttığını vurgulayan Kaynak, bu konuda da kısa sürede büyük gelişmelerin olduğunu ve Yargıtay"a İncek mevkiinde 280 hektar bir arsa temini konusunda anlaşmaya varıldığına değindi.

    "YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARIMIZ BİTTİ"

    Kaynak, yeni anayasa ile ilgili hazırlıkların olduğunu da kaydederek, oluşturdukları komisyonun kısa sürede bir çalışma hazırladığını ve bunu TBMM"ye göndereceklerini dile getirdi. Hazırladıkları 12 maddelik çalışmanın dikkat çeken bölümleri ise Kaynak, yargı erkliğinin bağımsızlığı, askeri yargı ile sivil yargı ayrımının kaldırılmasının önerilmesi, devlet yargılamaların adil olması ve makul sürede sonuçlanması için gerekli tedbirleri alması olarak sıraladı.

    Bu mahkemede çalışmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunu belirten Kaynak, başkan ve üyeler başta olmak üzere tetkik hamimi ve Cumhuriyet başsavcısı arkadaşlarına, zabıt katibinden müdürüne, şoföründen sağlık mensubuna kadar fedakarlıkla çalışan bütün personele teşekkürlerini sundu. Kaynak, en duygusal husus olarak adlandırdığı maddi ve manevi desteğini her zaman hissettiği eşine, çocuklarına ve akrabalarına şükranlarını ileterek sözlerine son verdi.

    Nazım Kaynak"a konuşmasının ardından bir plaket ve hediye takdim edildi. Daha sonra Kaynak ve Yargıtay üyeleri bina önünde toplu fotoğraf çektirdi. Üyeler, Kaynak"ı karanfillerle uğurladı.




    Yargıtay Başkanı Kaynak´tan hüzünlü veda Yorumları