Gıda üreten yerler yılda en az 3 kez denetlenecek   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 05-04-2012 (14:58)   Son Mesaj: 05-04-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    05-04-2012

    Gıda üreten yerler yılda en az 3 kez denetlenecek

    Gıda üreten yerler yılda en az 3 kez denetlenecek
    Gıda üreten yerler yılda en az 3 kez denetlenecek

    Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gıda ve üretim yerleri konusunda çok titiz olduklarını ve her işletmenin yılda 3 kez denetlenmesini öngördüklerini söyledi.

    Vali Coş, bu yılın ilk 4 ayındaki denetimlerin geçen yıl boyu yapılan denetim miktarını aştığını açıkladı. Vali Coş, vatandaşların iyi şartlarda üretilmiş gıda maddelerini almaları için 35'i fahri 110'a yakın denetim elemanı ile sağlıksız iş yerlerinin tespit edildiğini bildirdi. Coş, bu süre zarfında 500 bin liraya yakın ceza kesildiğini kaydetti.

    Vali Hüseyin Avni Coş, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, yardımcısı Ömer Akmaz ve gıda uzmanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Coş, denetimlerin değişik yöntemler kullanılarak sürdürüldüğüne dikkat çekerek, denetimlerde örnek işletmeleri öne çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Adana'da 7 bin 500'ü kayıt altında 10 bin gıda üreten iş yeri olduğunu dile getiren Coş, her işletmenin yılda 3 kez denetlenmesini öngördüklerini bildirdi. Bu yılın ilk ayından itibaren yapılan çalışmalarla hedeflerine ulaşacaklarına vurgu yapan Coş, vatandaşların gıda ile ilgili sorun yaşadıklarında bakanlığa ait ücretsiz olarak aranabilen Alo 174 hattından faydalanabileceklerine dikkat çekti.

    Amaçlarının gıda üreticilerine ceza yazmak değil, onların daha sağlıklı şartlarda üretim yapmalarını sağlayıp vatandaşın sağlığını korumak olduğunu bildiren Coş, şöyle konuştu: "Adana genelinde geçen yıl 7 bin 87 kontrol yapılırken bu sayı yılın ilk 4 ayında 7 bin 90'a ulaştı. 8 ayda performansı artıracağız. Gıda üreticilerinden alınan numunelerle 224 iş yerine toplam 500 bin lira cezai müeyyide uygulandı."

    SÜTTE LABORATUVAR SONUÇLARI BELLİ OLMADI

    Adana'da okullarda ücretsiz dağıtılan sütten dolayı bazı öğrencilerin rahatsızlandığını hatırlatan Vali Coş, bunun sütün içindeki bir maddeden kaynaklanabileceğini dile getirdi. Coş, "Dağıtımı yapılan sütler, UHT denilen bir teknikle üretiliyor. Bu tür sütler oda sıcaklığında 4 ile 6 aya kadar saklanabiliyor. Adana'da binlerce süt dağıtıldı, öğrencilerin rahatsızlanma sebeplerini araştırıyoruz. Sütlerden de gerekli numuneler alındı, mikrobiyolojik inceleme sürüyor." bilgisini aktardı.

    Devletin çocukların iyi gelişimi için adım attığını hatırlatan Coş, bu güzel hizmeti istismar etmek isteyenlerin bile olduğunu vurguladı. Coş, "Herkes şunu bilsin ki biz öncelikle yavrularımızı koruruz. Sonuçlar pazartesi ortaya çıkacak, bunu da kamuoyuna açıklayacağız." dedi.




    Gıda üreten yerler yılda en az 3 kez denetlenecek Yorumları