Jandarma aracına silahlı saldırı!   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 05-04-2012 (12:54)   Son Mesaj: 05-04-2012 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    05-04-2012

    Jandarma aracına silahlı saldırı!

    Jandarma aracına silahlı saldırı!
    Jandarma aracına silahlı saldırı!

    Av tüfeği ile sürekli ateş açtığı iddiası ile yakınları tarafından doktora götürülmesi konusunda başvurulan şahıs kendilerini doktora götürmeye gelen Jandarma aracına av tüfeği ile ateş açtı.

    Fethiye"nin Kemer Beldesine Bağlı Ören Köyünde sağa sola devamlı av tüfeği ile ateş açtığı iddiası ile yakınları tarafından Cumhuriyet Savcılığına ve Jandarmaya verilen dilekçe ile doktora götürülmesi konusunda başvurulan şahıs kendilerini doktora götürmeye gelen Jandarma aracına av tüfeği ile ateş açtı. Jandarma aracının camları yerle bir olurken olay yerine gelen Jandarmalar olaydan yara almadan kurtuldu. Jandarma cinnet geçirdiği iddia edilen şahsı yakalayabilmek için sabırla saatlerce bekledi.

    Edinilen bilgilere göre; Kemer Beldesi Ören Köyü Yuva Deresi Mahallesinde evli üç çocuk babası Ali Arıcı (50) bir süredir cinnet geçirmesi nedeniyle elindeki av tüfeği ile sağa sola ateş etmeye başladı. Eşi Havana Arıcı"nın Antalya"da kanser tedavisi görmesi ve diğer nedenlerle bunalıma girdiği öğrenilen Ali Arıcı birkaç gün öncede sağa sola ateş edince yakınları olayı Cumhuriyet Savcılığına ve Jandarmaya bildirdi. Ali Arıcı"nın bir doktora götürülerek tedavi ettirilmesi konusunda başvuruda bulunan ailenin bu isteği Cumhuriyet Savcılığı tarafından Jandarmaya talimatla bildirildi. Jandarma Karakol Komutanlığı yetkilileri ilk gün Ali Arıcı"yı götürmek için geldiklerinde bulamadılar. Jandarma dün sabah saatlerinde tekrar eve geldi. Jandarmalar araçtan indiği anda Ali Arıcı elindeki av tüfeği ile Jandarma aracına ateş etmeye başladı. Jandarma aracının camları yerle bir olurken, Ali Arıcı kaçtı.

    Jandarma Ateş etmeden beklemeye başladı. Bu açılan ateş karşısında hemen tedbir alan jandarma ekiplerinden birkaç kişi sivil olarak evin içerisine girerek beklerken, yine sivil Jandarmalar evin çevresinde Ali Arıcı"nın geri dönmesini beklediler. Saat 11.00"dan gece saat 23.00"a kadar sivil ekipler evin çevresinde ve içersinde pusuya yattılar. Köy Muhtarı Mehmet Çakıcı"nın yanı sıra Fethiye garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Halil Özçelik, Kemer Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Ufuk Erikli de Ali Arıcı"nın yakalanabilmesi için yakınları ile birlikte saatlerce beklerken Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun da hemen Ören Köyü Yuva Deresi Mahallesine geldi.

    Muğla"dan bir komando timi de olayı bir operasyon için köye gelerek köy içerisinde beklemeye başladı. Ayrıca 112 Acil sağlık ekibi ile Kemer Belediyesi İtfaiyesi de olası bir baskın için hazır vaziyette bekletildiler. Onlarca köylü merakla Ali Arıcı"nın yakalanmasını bekledi. Saat 23.00 sıralarında Alay Komutanı Fevzi Kurşun askeri araçların tamamını yuva deresi mahallesinden Ören köy meydanına çektirip pusuda beklemeye başladı. Araçların gittiğini gören Ali Arıcı saklandığı yerden çıkarak elinde av tüfeği ile eve girince, evin içerisinde bekleyen sivil jandarmalar üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Elindeki av tüfeği alınan Ali Arıcı bu haliyle jandarmalara zorluk çıkartmaya çalışsa da kısa sürede yakalanıp önce İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına ardından sağlık kontrolü için Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü.

    Sıkı güvenlik önlemi altında hastaneden çıkartılan Ali Arıcı gazetecilerin sorularına cevap vermezken gözaltına alınan Ali Arıcı"nın sorgusu sürüyor. Köy Muhtarı Mehmet Çakıcı Akli dengesi son günlerde bozulan bu kişinin yakınları doktora götürülmesi için Savcılıktan yardım istemiş. Gelen jandarma ekibine ateş açmış. Jandarma ateşe karşılık vermeden sabırla yakalamak için saatlerce bekledi. Dileğimiz doktor gözetiminde tedavi görerek iyileşir" dedi.

    Muhtarlık azası Ali Başar ise "Ben ilk gün Jandarmalar ile beraber doktora götürmek için eve gittim. Jandarmalar benden evi göstermemi istemişlerdi. Ancak evde bulamadık. Aslında çok iyi bir insandır, ancak son dönemde sağlığında bozulmalar olmuş, üzücü bir olay yaşadı köyümüz" diye konuştu.




    Jandarma aracına silahlı saldırı! Yorumları