Bugün de ´sütten zehirlendiler´ iddiası   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-03-2012 (15:58)   Son Mesaj: 05-03-2012 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    05-03-2012

    Bugün de ´sütten zehirlendiler´ iddiası

    Bugün de ´sütten zehirlendiler´ iddiası
    Bugün de ´sütten zehirlendiler´ iddiası

    'Okul sütü' kampanyası kapsamında dağıtılan süt nedeniyle rahatsızlandığı iddiasıyla dün olduğu gibi bugün de bir çok ilde öğrenciler rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı!

    Alınan bilgiye göre, Batıkent Orhangazi İlköğretim Okulu'nda 'Okul sütü' kampanyası kapsamında dağıtılan sütlerden içen öğrencilerde rahatsızlanma belirtileri görüldü. Bunun üzerine okula ambulans çağrıldı. Bazı öğrencilere okulda müdahale edilirken Şevval Dadalı ve Sude Habibe Saygılı isimli iki öğrenci hastaneye sevk edildi. Öğrencilerin karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri olduğu öğrenildi.

    Bazı öğrenciler dün yaşanan zehirlenme iddiaların ardından bugün süt içmediklerini söylediler.

    ESKİŞEHİR

    Eskişehir'de 7 öğrenci okulda süt dağıtımından sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Merkez Tepebaşı ilçesi Esentepe Mahallesi Yeşilmeydan Caddesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımından sonra 7 kız öğrenci rahatsızlandı.

    Okul idaresinin haber verdiği 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 7 öğrenci burada tedavi altına alındı. Müşahede altına alınan öğrencilere serum verildi.

    Söz konusu 7 öğrencinin içtikleri sütten zehirlenmedikleri, süte karşı alerjilerinin olabileceği ihtimaliyle bir müddet müşahede tutulduktan sonra taburcu edileceği belirtildi.

    MUŞ

    Muş'ta bir okulda, süt dağıtımının ardından rahatsızlanan 50 öğrenci, hastaneye kaldırıldı. Süt dağıtımı yapılan merkeze bağlı Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu'nda 50 öğrenci, mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle okul idarecileri tarafından kaldırıldıkları Muş Devlet Hastanesi ile Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız, hastanelere giderek, öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, süt dağıtımına dün başlanıldığını bugün de devam ettiğini söyledi.

    Yıldız, şöyle konuştu:

    ''Bugün öğrenciler sütten zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere getirildi. Bu tamamen iddiadır ve araştırmalarımıza devam ediyoruz. Sütler mühendislerimiz tarafından incelenmiş ve öyle dağıtılmıştır. Bazı öğrencilerin alerjisi olabilir veya uzun süre süt tüketmemiş kişilerde hazımsızlık problemi olabilir. Tetkiklerden sonra durum netleşecek.''

    SİİRT

    Siirt il merkezi ile Kurtalan ilçesinde sütten rahatsızlanan 85 öğrencinin tedavisi yapıldı. Kusma, baş ve karın ağrısı şikâyetiyle, Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kurtalan Devlet Hastanesi'ne başvuran öğrenciler, kısa süreli bir tedavinin ardından taburcu edildi.

    Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, gazetecilere yaptığı açıklamada endişe edecek bir durum olmadığını belirtti. Okçu, "Öğrencilerimizin tedavileri yapıldı ve taburcu edildiler. Endişe edecek bir durum yok. Rahatsızlıkları süte bağlamak şu an için mümkün değil." dedi.

    Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 49 ve Kurtalan Devlet Hastanesi'nde 36 öğrencinin tedavi edildiği belirtildi.

    MUĞLA

    Muğla"nın Fethiye ilçesinde, okullarda 429 öğrenciye dağıtılan sütlerden zehirlendiği ileri sürülen 13'ünün tedavisinin devam ettiği bildirildi.

    Muğla Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Derya Tekier, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği sonucu düzenlediği "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu'nda saat 10.00 civarında toplam 429 öğrenciye süt dağıtıldığı, ilerleyen saatlerde okulun 4/B sınıfından 13 öğrencide karın ağrısı ve mide bulantısı şikâyetlerinin başladığı, öğrencilerin Fethiye Devlet Hastanesi acil servisine 112 Acil Sağlık ambulansı ile nakledildiği, bir öğrencinin de Fethiye Özel Lokman Hekim Hastanesi'ne ailesi refakatinde mide bulantısı şikâyeti ile başvurduğu öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi ve Özel Lokman Hekim Hastanesi acil servisine başvuran öğrenciler müşahede altına alınmış, kan tahlilleri yapılmış ve gerekli tedavi protokolü uygulanmıştır. Tahlil sonuçlarında patolojik bir bulguya rastlanmamış, vital bulguları normal, genel durumlarının iyi olduğu saptanmış ve müşahede sonunda taburcu edilecekleri öğrenilmiştir. Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dağıtılan aynı seri numaralı sütlerden numune alınmıştır. Numune tahlilleri, yaklaşık bir hafta içinde sonuçlanacaktır."

    BİTLİS

    Bitlis"te dağıtılan sütten içen öğrenciler zehirlendikleri şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Okul Sütü Akıl Küpü Programı çerçevesinde dağıtılan sütten zehirlenen öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

    Merkeze bağlı Polis Amca ve Fatih İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, sabah dağıtılan sütü içtikten sonra baş dönmesi ve mide bulantısı teşhisiyle Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okul idaresi tarafından çağırılan ambulanslarda ilk müdahale yapılarak serum takılan 8 öğrenci hastaneye kaldırılarak ilk müdahaleleri yapıldı. Öğrenciler, dağıtılan sütten sonra rahatsızlandıklarını belirtti.

    Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, "Sabah saatlerinde dağıtılan sütlerden sonra bazı okullardaki öğrencilerin karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri ortaya çıktı. Okullarımıza çok sayıda ambulansı sevk ettik. Ancak şimdiye kadar bize intikal eden 2 vaka var. Bu da gıda zehirlenmesi değil. Bazı öğrencilerin süte alerjisinden kaynaklı problemler olduğunu düşünüyoruz. Konu ile ilgili bilgileri topluyoruz. En son bilgiyi sağlık yetkililerimiz verecek." dedi.

    OSMANİYE

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde okullarda dağıtılan süte aşırı duyarlılık gösteren 25 öğrenci hastanelik oldu.

    Esnaf ve Kefalet İlköğretim Okulu"ndan 23, 100. Yıl İlköğretim Okulu"ndan da 2 öğrenci, dağıtılan sütü içtikten kısa bir süre sonra mide bulantısı şikayeti üzerine okullara ambulans sevk edildi. Öğrenciler Kadirli Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Kadirli Devlet hastanesi yetkilileri, "Öğrencilerde zehirlenme yok, süte aşırı duyarlılıkları var." dedi. Durumu öğrenen velileri ise hastaneye akın etti.

    ANKARA

    Ankara Yenimahalle Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri üzerine 112 Acil servis ekipleri okul önüne gelerek öğrencileri kontrolden geçirdi.

    Yenimahalle Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nda bazı öğrencilerin şikayetleri üzerine 112 Acil Servis ekipleri okula gelerek öğrencileri muayene etti. 112 Acil Servis Yetkilisi çocuklarda mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetler olduğunu belirterek, ortaya çıkan durumun sütten kaynaklandığı konusunda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. Çocukların konuyla ilgili haberlerin etkisinde kalmış olabileceklerini kaydeden yetkili, 14 çocuktan sadece dördünde bağırsak hareketlenmesi ve ishal başlangıcı tespit edildiğini bildirdi.

    İlk kontrolleri yapılan çocuklardan 2 tanesi ambulansla 2 tanesi de ailesiyle hastaneye götürüldü.

    AKSARAY

    Aksaray'da yaklaşık 100 öğrenci, okulda dağıtılan sütleri içtikten sonra mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı.

    Bugün sabah saatlerinde Aksaray merkez başta olmak üzere köy ve kasabalardan yaklaşık 100"e yakın öğrenci mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayeti ile Aksaray Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi"ne götürüldü. Çocuklar hastanede tedavi altına alındı. Bazı öğrencilere serum takıldı, kimilerinin ise mideleri yıkandı.

    Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü dağıtılan sütlerden örnekler alarak, incelenmek üzere Ankara"ya gönderdi.

    Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




    Bugün de ´sütten zehirlendiler´ iddiası Yorumları