´Çocuklara süt dağıtımı devam etmelidir´   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 05-03-2012 (14:56)   Son Mesaj: 05-03-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    05-03-2012

    ´Çocuklara süt dağıtımı devam etmelidir´

    ´Çocuklara süt dağıtımı devam etmelidir´
    ´Çocuklara süt dağıtımı devam etmelidir´

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, süte bağlı rahatsızlıklar ile ilgili olarak sorumluların tespit edilerek adalete sevk edilmesi gerektiğini belirtti...

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, süte bağlı rahatsızlıklar ile ilgili olarak sorumluların tespit edilerek adalete sevk edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu rahatsızlığın süte aşırı hassasiyet oluşmuş şeklinde anlatılması doğru değildir. Başta Sağlık ve Tarım bakanlıkları olmak üzere yetkililer hata olduğunu kabul etmeli, tedbirler alındıktan sonra çocuklara süt dağıtımına devam edilmelidir" dedi.

    ANKARA (ANKA) -MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, süte bağlı rahatsızlıklar ile ilgili olarak sorumluların tespit edilerek adalete sevk edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu rahatsızlığın süte aşırı hassasiyet oluşmuş şeklinde anlatılması doğru değildir. Başta Sağlık ve Tarım bakanlıkları olmak üzere yetkililer hata olduğunu kabul etmeli, tedbirler alındıktan sonra çocuklara süt dağıtımına devam edilmelidir" dedi.

    TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Doğru, kene ısırması nedeniyle oluşan hastalığın, Tokat ili başta olmak üzere İç Anadolu illerinde yoğun şekilde görüldüğünü ve Sağlık Bakanlığı'nın hastalığa ciddi anlamda yaklaşmadığını ifade ederek, "12 yıldan beri bu hastalığı gündeme getiriyoruz. 500 kişi bu hastalıktan hayatını kaybetti. İnsanların canı yüreği yanıyor. Ancak bir arpa boyu bile yol alınmamıştır. Çiftçi, hayvan üreticisi, tarlaya, meraya, bahçeye giderken korkmaktadır. İnsanlar yazın köyün, kasabasına kene korkusu nedeniyle gidememektedir. Sağlığın tavizi, nemelazımcılığı olmaz" diye konuştu.

    Sağlık Bakanlığı'nın İç Anadolu Bölgesi'nde Araştırma Merkezleri kurması ve hastalığa karşı aşı bulunması gerektiğini söyleyen Doğru, "Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı ortak çalışmalıdır. Dünyadaki konu ile ilgili uzmanlar ülkemize davet edilmelidir. Mutlaka geniş kadrolarla aşı çalışması yapılmalıdır. Hastalığın tedavisinde sağlık çalışanlarının da riski vardır ve Sağlık Bakanlığı önlemler alırken sağlık personelinin de yanında olduğunu ifade etmelidir" dedi.

    -SÜT OLAYI-

    Diyarbakır, Adana, Konya, Edirne illerinde meydana gelen süte bağlı rahatsızlıklar ile ilgili de açıklama yapan Doğru, olaya neden olanların tespit edilerek, Adalete sevk edilmeleri gerektiğini söyledi. Doğru şöyle devam etti:

    "Bu rahatsızlığın ortaya çıkmasının ardından, 'süte aşırı hassasiyet oluşmuş' şeklinde anlatılması doğru değildir. Başta Sağlık ve Tarım Bakanlıkları olmak üzere bütün yetkililer bir hata olduğunu kabul etmeli, gereken tedbirler alınarak çocuklara süt dağıtımı devam ettirilmelidir. Acilen hiper ve süper marketler kanunu çıkarılmalıdır. Son yıllarda deri döküntüsü hastalıkları ve kanser vakalarında ciddi artışlar görülmektedir. Uzun ömürlü gıdaların insan vücuduna etkileri araştırılmalıdır."

    MİT'in Maraş Olayları Raporu hakkında görüşleri sorulan doğru, "Ülkücü harekete karşı yapılan saldırılar içinde değerlendirilmelidir. O dönemde dış güçler olayları arttırmak için çalıştılar. Hiçbir milliyetçi bu olayın içine girmemiştir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

    (ANKA)




    ´Çocuklara süt dağıtımı devam etmelidir´ Yorumları